SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Pénzszállítás

2016. június 25. 3:43

Félmilliárd forint várja Thaiföldön a magyar rablót

Még­sem élvezheti az elemelt százmilliókat D. János, a Brinks fülön csípett biztonsági őre. A pénzszállító cég angol biztosítója által fogadott nyomozóiroda nem állt le a kereséssel, s olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint a korábbi feltételezésekkel ellentétben valószínűleg kimentette Thaiföldre a több mint félmilliárdos zsákmányt.

A nyomozás során kiderült, hogy D. Jánosnak volt egy bankszámlája külföldön, amelyen tizenegy-tizenkét millió forintnak megfelelő bahtot tartott, de a nagy summát feltehetőleg nem bankban helyezte el, hanem elrejtette. A pénznek tehát valahol a férfi thaiföldi lakhelyének közelében kell lennie, amihez egyelőre nem férhet hozzá.

- A magánnyomozók szerint a pénz nagy része még át sincs váltva, s annak pontos helyét csak az elkövető és minden bizonnyal thai állampolgárságú élettársa ismerheti. A hölgy információink szerint az Egyesült Királyságban tartózkodik egy ideje - mondta a Blikknek a pénz felkutatásában részt vevő személy, s hozzátette: amíg D. korlátozva van mozgásában, azaz nem utazhat külföldre, a pénz nagy valószínűséggel biztonságban van, de amint visszakapja útlevelét, könnyűszerrel eltűnhet majd ismét a pénzzel együtt. Így most Thaiföldön folytatják nagy erőkkel a nyomozást.

L. Róbert el nem árulta volna, merre van a zsákmány

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a férfi ügyvédjét, dr. Lichy Józsefet, aki nem akart nyilatkozni, mondván, megbízatása a férfi büntetőügyében való védelmére szólt, mindaz, ami az eljárás lezárta után történik, már nem tartozik rá.

A Brink's biztonsági cég egykori diszpécsere több mint félmilliárd forinttal lépett le a vállalat miskolci telephelyéről 2009. szeptember 5-én. A bűncselekményt előre megtervezte, a pénz kocsijába pakolta, a pénzesládákba téglákat tett, s munkatársát elkábította. Repülőjegyet váltott Thaiföldre, szállást foglalt egy menő szállodában, és néhány órával később már repülőn ült. Hónapokig élte a milliomosok életét, de megtalálták, és hazatoloncolták.

1,2 milliárdot loptak

2011-ben ismét hatalmas vagyont loptak el egy brink'ses autóból a cég munkatársai: 1,2 milliárd forintnak veszett nyoma az egyik elkövetővel együtt. A háromból kettőt ugyanis elfogtak, társukat azonban hiába hajkurászták a rendőrök. Akkor úgy tartották, elképzelhető, hogy az akciójukhoz annak idején D. János mutatványa adta az ötletet.

Forrás: Blikk

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

1 komment
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
öregferi - 2016-06-30 07:01:46
Annak ellenére,hogy én is elitélem az ilyen cselekményeket.Meg kell,hogy mondjam megint egy kisembert aszogatnak.Kiváncsi lennék rá ha egy politikusról derült volna ki a turpisság,akkor is ekkora vehemenciával nyomoztatnának?Talán a tisztelt országvezetőink ha nem ugyan ezt csinálnák nap mint nap.Akkor talán a kisembereknek eszükbe sem jutna,hogy lopjanak !

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában