SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Üzleti hírszerzés

2016. július 20. 8:43

A vezetőedző hekkelte meg a rivális csapatot

46 hónap börtönre ítélték a Cardinals baseballcsapat vezetőedzőjét, amiért belépett a rivális csapat adatbázisába, és jogosulatlanul hozzáfért bizalmas dokumentumaikhoz.

A St. Louis Cardinals baseballcsapat egykori vezetőedzőjét, Christopher Correát négy év börtönbüntetésre ítélte a szövetségi bíróság. 2013-ban ugyanis sikeresen hozzáfért a rivális csapat, a Houston Astros bizalmas dokumentumaihoz oly módon, hogy sikeresen kitalálta a belépési adatokat.

Az ügy különleges: ez az első olyan kiberkémkedés, ami sporttal, ráadásul két profi csapattal kapcsolatos - mondta az illetékes nyomozó.

Correa feladata az volt, hogy hasznos elemzéseket szolgáltasson a Cardinals játékosainak az ellenfélről. A csapatok többsége közös felületet, a Ground Controlt használja az adatok tárolására. Amikor a Cardinals csapat egyik tagja átment az Astroshoz, le kellett adni a laptopját, illetve a Cardinalsnál használt felhasználónevét és jelszavát a vezetőedzőnek. Így Correa könnyedén ki tudta következtetni, hogy a rivális Astrosnál milyen nevet és jelszót adhatott meg.

A férfi így nem csak a taktikát ismerte, de azt is, hogy ki, mikor sérült le, milyen problémával küzd, kik a sikeresebb játékosok.
A levelezési rendszerhez is hozzáfért, ahol 118 oldalnyi bizalmas információt olvashatott el, köztük üzleti, és leigazolási szerződéseket, sőt, a csapat akkori tervezett tagjait, amely ráadásul még nem volt végleges.

Hatalmas volt a kár

A The Cardinals a botrány tavalyi kirobbanásakor azonnal kirúgta a 35 éves szakembert. A nyomozás 2014 óta tart, most hoztak ítéletet. A nyomozók és a bíróság szerint Correa hozzávetőleg 1,7 millió dolláros kárt okozott az Astrosnak. A szabadságvesztésen felül 280 ezer dollár kártérítés megfizetésére kötelezték.

Forrás: Origo - tech

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!