SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közbiztonság

2016. szeptember 27. 19:39

Egy város, ahol egy percre sem lehet elbújni a kamerák elől

Az ország egyik legkorszerűbb térfigyelő rendszerét helyezték üzembe Kozármislenyben.

Felügyelet éjjel-nappal, akár személyzet nélkül is. Az ország egyik legkorszerűbb térfigyelő rendszerét helyezték üzembe Kozármislenyben. A kisváros önkormányzata a lakosság biztonságának növelése végett döntött úgy, hogy egy olyan hálózatot épít ki, amelyik mindenben megfelel a mai kor követelményeinek. Így akár felügyelet nélkül is üzemeltethető, ha baj van, a rendszer kiértékeli azt, majd jelez, vagy értesítést küld.

Kozármisleny egy fiatal település, egyrészt mivel 2007-ben nyilvánították várossá, másrészt a lakosság átlagéletkora itt a legfiatalabb a hazai városok közül. Bár a bűnügyi statisztikák szerint a legjobb helyen szerepelnek a rangsorban, a település vezetése mégis további intézkedésekről döntött.

- A lakosság részéről igény volt rá, hogy még jobb legyen a közbiztonság. A kamerarendszer telepítésével elsősorban a megelőzést szeretnénk erősíteni és a szubjektív biztonságérzetet fokozni, illetve a jövőre is gondoltunk a döntés meghozatalakor - mondta Bíró Károly, Kozármisleny polgármestere a Kossuth Rádió Közelről című műsorában.

A kamerarendszer telepítése a polgárőrség tanácsainak figyelembevételével történt. Tizennyolc darab fix és két forgatható, zoomos full HD kamerát szereltek fel a városban.

- A rendszer videóelemző funkcióval rendelkezik, vagyis nemcsak egyszerűen a mozgást figyeli, hanem ha tiltott helyre megy valaki, vagy 30 másodpercnél több időt tölt el egyhelyben, akkor a rendszer automatikusan jelzi azt a megfigyelő személyzetnek. Az emberek bármennyire is képzettek és agilisak, húsz kamera figyelésénél ellankadhat a figyelmük, a rendszer viszont figyelmeztet - magyarázat Szabó László, a rendszert kiépítő cég vezetője.
A kamerák sebességmérésre is alkalmasak, ám büntetésre nem tudják használni őket. A funkcióval inkább annak feltérképezése a cél, hogy hová kell például fekvőrendőrt elhelyezni rendszeres gyorshajtás miatt. A rendszer alkalmas az utcán hagyott gyanús tárgyak jelentésére is.

A beruházást a település saját erejéből valósította meg, mert, ahogy a polgármester fogalmazott, nem várhattak éveket egy megfelelő pályázatra, hisz most volt igény a kamerákra. A rendszert jövőre tovább bővítik, és 2017-től már a rendszámokat is felismeri majd.

Forrás: Híradó

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában