SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Közbiztonság

2017. március 11. 9:34

Tartanak a térfigyelőktől a bűnözők

Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, Makó, - Csapdát állítanak a bűnözőknek, és megnyugtatják a becsületes lakosokat - a térfigyelő kameráknak köszönhetően jóval kevesebb bűncselekmény történik közterületeken. A megye településein a rendszerek bővítését tervezik.

Tartanak a térfigyelőktől a bűnözők Ötből négy tettest elkapnak a kameráknak köszönhetően Vásárhelyen, ha közterületen követte el a bűncselekményt.
– Pár évvel ezelőtt arra intettem a bűnözőket: kerüljék el Hódmezővásárhelyt, mert minden második bűncselekményt felderít a rendőrségünk – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester. A tavalyi statisztikák alapján tovább javult a helyzet: már 67 százalékos az eredményesség. Ahol térfigyelő kamerák vannak, ott pedig 80 százalékos. 2011-ben még 519, tavaly már csak 209 bűncselekmény történt közterületen.

Vásárhelyen most 289 térfigyelő kamera működik, ezekből négy pontra – a kimenő és bejövő forgalmat bonyolító utaknál – rendszám- és arcfelismerő, vagyis személyazonosításra alkalmas rendszerűt telepítettek. Nyár végéig tovább bővítik a rendszert. Az Oldalkosár, a Kinizsi és a Bercsényi utcára, általában kereszteződésekbe helyeznek el újabb kamerákat, így már 362 „szem" figyeli majd a város közterületeit.

Makón hasonló a lefedettség: a városban 227, beleszámítva a környékbeli 9 települést összesen 445 kamera van. Érdekesség, hogy az alig több mint 600 lelkes Királyhegyesen 42 kamera üzemel. A makói önkormányzattól megtudtuk: a közeljövőben megvalósuló beruházások szinte mindegyikének, így például a könyvtárépítésnek is eleme a közterületi kamerarendszer fejlesztése.

Szentesen eddig 25 térfigyelő kamerát helyeztek el a rendőrséggel egyeztetett helyekre. Ez a szám a közeljövőben eggyel gyarapodhat, a Kossuth tér, a mellette lévő körforgalom és a többször megrongált esernyős lány szobra kapna újabb szemet.

Csongrádon mindössze 7 kamera figyeli az utcákat, tereket éjjel-nappal, főleg a belvárosban, például a városházánál, a gimnáziumnál és a buszpályaudvaron. De a folyamatban lévő pályázatokkal, amennyiben nyernek, ez a szám 33-ra nőhet. Ebből 17-et a Körös-torok kapna.

Forrás: Délmagyar

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában