SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Őrzés-védelem

2017. december 4. 10:42

Az érettségiket őrző cég ellen vádemelést javasol a NAV

Költségvetési csalás miatt indult nyomozás a T.O.M. Controll után.
Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a T.O.M. Controll 2001 Vagyonvédelmi Zrt. ellen.

A főként vagyonvédelemmel foglalkozó cég ellen már akkor zajlott a nyomozás, amikor az Oktatási Hivatal megkötötte vele a 2016-os érettségi-feladatlapok őrzéséről szóló, 8,5 millió forintos szerződést. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint érdemi döntés még nem született az ügyben.

A cég számos állami megbízást kapott az utóbbi években, többek között a Corvinus Egyetem takarítását is elnyerte. Egy elítélt férfi korábban azt mondta az Átlátszónak, hogy a T.O.M. Controllt is magában foglaló, bűnszervezetre hasonlító cégháló magasan van beágyazva, az adóhatóság és a rendőrség egyes emberei is segítik a fennmaradásukat, természetesen pénzért cserébe.

Fiktív számlák és aranykereskedelem is felmerült, ahogy a megfélemlítés és a kiszállni akarók elverése, a gyorsan megjelenő és megszűnő, vagy épp külföldiek nevére íratott cégecskék.

Forrás: Propeller

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában