SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges hírek

2005. február 10.

A Microsoft felvásárolja a Sybari Software-t

Új technológia - hatékonyabb védelem.

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a Sybari Software Inc. felvásárlásáról. A Sybari a biztonsági termékek vezető szállítója, megoldásaival világszerte több mint 10.000 vállalat védi üzenetkezelő és csoportmunka-kiszolgálóit a vírusoktól, a férgektől és a spamtől. A Microsoft célja a felvásárlással, hogy vállalati ügyfeleit új védelmi megoldásokkal vértezze fel a kártékony szoftverek támadásaival szemben.

A Sybari Software tervezett felvásárlása kulcsszerepet játszik a Microsoft vállalati biztonsági stratégiájában: olyan vírusvédelmi technológiák válnak így elérhetővé, amelyek megóvják a kommunikációs kiszolgálókat, és – az egyszerre több víruskereső motornak köszönhetően – a kártékony szoftverek nagyobb hányadát teszik észlelhetővé. Az ICSA Labs nemrégiben kiadott felmérése szerint vállalati környezetben, a vírusok miatt bekövetkező problémák 88 százalékának e-mailhez csatolt fájl volt a fertőzés forrása, ami egyértelműen jelzi, hogy további innovációra van szükség ezen a területen.

A Sybari Software ugyanazon terméke a Microsoft Exchange és a Lotus Notes több verziójával is működőképes, így a Microsoft vállalati ügyfeleinek biztonsági beruházásai még inkább megtérülnek. Verzióváltás alkalmával vagy több verzió hosszú távú alkalmazása esetén ugyanis a vállalat kisebb karbantartási és támogatási költséggel számolhat, hiszen a Sybari Software technológiája teljes körű védelmet nyújt. A Sybari választékában a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 és a Microsoft Windows SharePoint Services, illetve a hamarosan piacra kerülő LCS 2005 (Live Communication Server) védelmére szolgáló megoldások is megtalálhatók.

A Microsoftnak fontos célja a csoportmunka-környezet védelmének fokozása; mivel segítségével a vállalatok úgy javíthatják alkalmazottaik közötti és a partnereikkel való együttműködést, hogy nem teszik ki hálózatukat és eszközeiket a kártékony programkóddal fellépő támadásoknak.

A felvásárlás feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra. A Sybari a hatósági jóváhagyásig továbbra is az eddigieknek megfelelően folytatja tevékenységét.

Forrás: terminal.hu - Pingvin

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!