SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Őrzés-védelem

2004. október 13.

Jogosan lőtt a biztonsági őr

Index, 2004. október 13., szerda 7:21

Mégsem indítanak eljárást emberölés vagy foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés címén a szeptemberben egy bankrablót halálra sebesítő biztonsági őr ellen, írja a Népszabadság. A Fővárosi Főügyészség felülbírálta a rendőrség elképzeléseit.

Napokon belül lezárulhat az eljárás a szeptemberben a támadó halálával végződött, XI. kerületi bankrabláskísérlet ügyében, írja a Népszabadság. A lap szerint a rendőrség valószínűleg indítványozza az ügyészségnek, hogy minősítse jogos védelemmé a rablót leterítő biztonsági őr tettét. Az őr ellen eddig nem indult eljárás, mivel a jó minőségű, videokamerákkal készült felvételeken jól látszik, hogy a támadó a banki alkalmazottakra szegezett fegyverrel lépett be a bankba, és azonnal leadott két lövést, áll a Népszabadságban.

Szeptember 20-án délelőtt B. Péter gázpisztollyal berontott az OTP Gazdagréti úti fiókjába, kétszer a bank alkalmazottai felé lőtt, amikor előlépett a Civil Biztonsági Szolgálat Rt. vagyonőre, és megadásra szólította fel a támadót. B. az őr felé fordította fegyverét - ekkor dördült el az első két lövés. B. elesett, de fegyverét megkaparintva ismét az őr ellen fordult. Újabb két lövést dördült, majd még kettő. B. a helyszínen életét vesztette.

Az első híradások arról szóltak, hogy a rendőrség emberölés vagy foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés címén eljárást indít az őr ellen, de a Fővárosi Főügyészség felülbírálta a rendőrség terveit. A Népszabadság szerint a minősítéssel a rendőrség egyetért, de korábban az ügyészség hasonló esetekben eljárást indított.


Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában