SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Őrzés-védelem

2004. október 12.

Útilapu a vagyonőröknek

Útilapu a vagyonőröknek

M. Tóth Sándor
"Vasárnap reggel a Sanmina SCI gyáránál kisebb botrány várható. Több mint hatvan vagyonőr maradhat munka nélkül..." -- kaptuk az üzenetet. A botrány elmaradt, ám az őrző-védők tegnap már formaruhájukat vitték leadni.
Tatabánya -- Szombat este léptem szolgálatba, reggel tudtam csak meg, hogy többet már nem kell munkába állnom -- mondta egy biztonsági őr. Társait, akik vasárnap kezdtek volna, ugyancsak hidegzuhanyként érte a bejelentés -- őket hazaküldték.
Turbacs Lajos, a megyei vagyonvédelmi kamara elnöke elmondta, hogy nem értik azt az eljárást, amely ebben az esetben történt. Egyelőre nem tudják, hogy jogilag szabályos volt-e a lépés, azt a bíróság dolga eldönteni. Az viszont tény, hogy hatvannál több ember egyik pillanatról a másikra állás nélkül maradt. A szakmai kamarának nincs joga beleavatkozni két fél szerződésébe. Ám elvárták volna, hogy tájékoztatják ilyen horderejű döntésről a szakmai érdekvédelmi szervezetet.
Tegnap a biztonsági cég újvárosi irodájában számoltak el a dolgozókkal. Délután kettőre gyülekezett mindenki, fél négy lett belőle. Ezt tartották a kisebbik bajnak a kirúgott dolgozók.
Sem végkielégítést, sem felmondást nem kaptak, csupán az októberre vonatkozó időarányos pénzüket.
Vultúr János, a Czensor Kft. képviselője elmondta, tegnap csak előleget osztottak, a fizetést szerdán rendezik, akkor kapják meg az alkalmazottak a járandóságot és a felmondólevelet is.


[ Eredeti cikk ]

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában

Vagyonvédelmi projektvezető / SMP Szerviz Kft

Mi az SMP Szerviz Kft.-nél 30 éve elkötelezetten képviseljük az informatikai, bank, – és biztonságtechnikai kihívások minőségi és hatékony megoldásait, a forgalmazáson át a rendszerintegráción és az üzemeltetésen keresztül a karbantartásig. Magyarországon és a régióban is bővülő portfóliónk kapcsán keressük leendő kollégánkat, hogy a következő mérföldkő elérését már vele együtt valósítsuk meg.