SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Magánnyomozás

2004. december 21. 12:07

Magánnyomozás

Nyomozók nyomában
Most, amióta a Duna tévében szombatonként ismét láthatunk egy-egy hangulatos Poirot-filmet - hála Agatha Christie kifogyhatatlan írói fantáziájának -, aktív fogalomtárunkból nem hiányzik a magánnyomozói munkakör sem. Amely ismételten él és virul tájainkon - legalább is, a kellő szabadság megvan hozzá. De vajon az igény is?
Bővebben


Drága mulatság a privát kopó
A többnyire jogi egyetemen, rendőrtiszti főiskolán és a Zrínyi Akadémia felderítő szakán végzett, erkölcsileg feddhetetlen szakembereknek a magánnyomozói igazolványt további 300 órás, szigorú vizsgákkal végződő tanfolyam után adják át. Egy magánnyomozó a rendőrnél szabadabban mozog, viszont nehezebben jut információkhoz. Csak a minden állampolgár számára hozzáférhető adatokkal számolhat, bűnügyben nem nyomozhat, titkosszolgálati eszközöket nem alkalmazhat. Magyarországon körülbelül ezer magánnyomozó dolgozik
Bővebben


Katona, határőr, fegyőr nem lehet magánzsaru
A jövőben a rendőrök, határőrök, katonatisztek, a büntetés végrehajtásban, a vám- és pénzügyőrségnél, az állami és hivatásos önkormányzati tűzoltóságnál, illetve a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál dolgozó hivatásosok sem lehetnek magánnyomozók.
BővebbenTOVÁBBI HÍREK A MAGÁNNYOMOZÁS TÉMAKÖRÉBEN

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában