SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges

2011. június 9. 8:14

Intelligens kamerák őrzik a Tesco raktárbázisát

A Herceghalmi Ipari Park egyik legnagyobb létesítménye a Tesco Non Food központi raktárbázisa a már 2001 óta szintén itt üzemelő, 43.000m2 területen fekvő Logisztikai Központ mellett. Az áruelosztó raktárak alapvető funkciója, hogy befogadja, osztályozza és áruházai között szétossza a beszállítóktól érkező nagy mennyiségű árut. Az erre a célra kialakított hatalmas rakodóterek, polcrendszerek, a kültéri személy- és teherautó-forgalom miatt a több mint 20.000m2-es logisztikai bázis védelme összetett koncepciót igényelt, amelyet a telepítő Schrack Seconet Kft. az Intellio intelligens megfigyelőrendszereivel valósított meg.
Közép-Európa egyik legkorszerűbb Non Food logisztikai központja 0-24 óráig fogadja a kamionokat, folyamatosan történik a rakodás, a termékek be-, illetve kiszállítása, hiszen az áru gyakran csak néhány órát, esetleg napot tölt a raktárban. A biztonságtechnikai rendszer telepítésekor a kamerák kiválasztása a meglehetősen nagy járműforgalom, az eltérő fényviszonyok és a megfigyelt területek sajátosságai – irodaház, raktárak, parkoló, nagy értékű veszélyeztetett termékek stb.- figyelembevételével történt.

Fix bel- és kültéri kamerák figyelik a bejáratokat és a rakodási területeket, a raktárban a polcsorok között pedig PTZ kamerák üzemelnek, amelyekkel még a távolabbi pontok is részletes nagyításban figyelhetőek meg. A gépjárműforgalom megfigyelése, az áru- és személyvédelem mellett az Intellio kamerák fontos munkavédelmi szerepet is betöltenek a csaknem 200 főt foglalkoztató munkahelyen.


A kivitelezés költséghatékonyságát növelte, hogy a rendszer a helyszínen korábban kiépített informatikai hálózatot használja, úgy, hogy mindeközben teljesen önálló rendszerként üzemel. A közel 50, különböző helyen működő kamera képét egyetlen szerver rögzíti, a képek a biztonsági szolgálat monitorain jelennek meg. A biztonsági személyzet munkáját nagyban megkönnyíti, hogy az intelligens rendszer automatikusan küld riasztást az eseményekről, amelyek később is gyorsan és egyszerűen visszakereshetőek. Az élő képeket vagy a rögzített felvételeket bármikor megtekinthetik a kliens szoftverrel rendelkező gépekről az arra jogosult felhasználók. A speciális - Intellio Video Stream- rögzítési eljárás miatt a rendszer minden eddiginél gazdaságosabban bánik a sávszélességgel és a tárkapacitással.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában