SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2011. október 9. 15:06

IP-konferencia harmadszor

Sikerrel zárult a III. IP-konferencia Cegléden. Az immár hagyományosnak mondható rendezvényen az aktuális trendekről, fejlett biztonságtechnikai megoldásokról és a térfigyelő rendszerek működéséről szerzett gyakorlati tapasztalatokról hallhatott előadást a közönség.
A végfelhasználók számára egy beruházás, felújítás, bővítés során nem lehet közömbös, hogy különböző informatikai és biztonságtechnikai feladatok milyen infrastruktúra segítségével valósulnak meg, illetve később hogyan üzemeltetik a rendszert. Ma már a digitális, de még inkább az IP világában nem jelent nehézséget, ha az adatátvitel egységesen egy nagy sávszélességet biztosító, korszerű, strukturált hálózaton történik. A hálózati infrastruktúra hatékony és gazdaságos kihasználásáról tartott előadást az Omikron és a Tyco Kft képviselője.

Kópházi János, az Intellio Zrt. vezérigazgatója beszélt a cégben történt változásokról és a biztonságtechnikai cégekkel való együttműködésről. Számos újdonság, egyedi funkció jellemzi az Intellio 2011-2012-es kamera-portfólióját, és nagy volt az érdeklődés az Intellio új rendszerszoftverének bemutatója iránt, amelyet még a hivatalos bejelentés előtt láthattak működés közben a konferencia résztvevői.

Hangsúlyt kapott az előadások között az IP videó megfigyelés más rendszerekbe való integrálása, így szerepe a tűzjelző és kórházi kommunikációs rendszerekben, illetve bemutatásra kerültek a legújabb IP ujjlenyomat-olvasók. Molnár János, az I-SEC Kft. képviseletében a hálózati és analóg rendszerek integrálásáról beszélt.

Tanulságos előadást tartott a VIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársa, aki gyakorlati példákon keresztül mutatta be a városi térfigyelés tapasztalatait. A bemutatott felvételek és a statisztikák egyértelműen alátámasztják, hogy a bekamerázott területeken jelentősen visszaesik a bűncselekmények száma.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában