SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2005. március 7. 10:51

LG biztonságtechnikai termékek Magyarországon

A koreai elektronikai óriás, az LG, aki világelső nem csak klíma, LCD monitor, de híradástechnikai eszközök gyártásában is, évek óta gyárt biztonságtechnikai eszközöket is. A céget Goldstar néven 1958-ban alapították. A holdingba szervezés, azaz 1995 óta vették fel az LG márkanevet. A lassuló világgazdasági növekedés ellenére 2 számjegyű növekedést ért el 2000 óta minden évben.
Az LG célja 2010-ig bekerülni a világ három legnagyobb elektronikai gyártója közé. Ennek érdekében kutatás-fejlesztésre 2004-ben 1 milliárd dollárt költöttek, 12 ezer mérnököt alkalmaztak. Ez biztosítja a hosszú távú növekedést. Biztonságtechnikai kameráik gyártása során is elsőségre törekednek. A célokat magas műszaki színvonalú termékgyártással és aktív marketingpolitikával igyekeznek elérni.
Az LG kínálatában a CCTV rendszerekhez való fekete-fehér, színes, day/night, speed dome kamerák, integrált motor zoom optikás kamerák, mini dóm kamerák, PC alapú és stand alone DVR-ek is megtalálhatók. 2004-ben közel félmillió darab kamerát, és 50 ezer digitális rögzítőt gyártottak.
A magyarországi forgalmazó már az első szállítmány megérkezése előtt gondoskodott a magyar nyelvű használati utasításokról, kiépítette országos disztribúciós hálózatát. Kizárólag a nagy felbontású kamerákat tartja raktáron, hiszen a jó felbontást a képrögzítő rendszerek igénylik és támogatják. Az LG CCTV termékcsalád megjelenése komoly kihívást jelent nem csak a híradástechnikából ismert márkáknak, hanem a no-name termékeknek is, hiszen a végfelhasználó könnyen dönt az LG kamera mellett, ha az ár csak kis mértékben haladja meg a számára ismeretlen nevű termékét.
A termékkatalógus letölthető a http://www.ldsz.hu/leirasok/LG oldalról és regisztráció után az árakat is megkapja a telepítő.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában