SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2005. május 11. 1:28

Aspectis SecurEYE

hálózati videó szerver

Forgalmazó: Aspectis Kft
Gyártó: Aspectis Kft
Az Aspectis SecurEYE szerverek a legkorszerűbb hálózati technológiát képviselõ IP alapú videó rendszerek központi elemei a néhány kamerás és a több telephelyes, összetett videó hálózatoknak egyaránt. A SecurEYE szerverek megbízhatóságát a Linux alapú NetAVIS szoftver garantálja amely egy folyamatosan fejlõdõ, rugalmas, könnyen bõvíthetõ és integrálható megoldást nyújt felhasználóinak. A SecurEYE szerverek kiválóan használhatók ipari és térfigyelõ rendszerekben, szolgáltatóknál, valamint a magánszférában.

Az Aspectis SecurEYE szerverek a legkorszerűbb hálózati technológiát képviselõ IP alapú video rendszerek központi elemei. A szerverek ugyanúgy nélkülözhetetlen alkotórészei a néhány kamerás egyszerű rendszereknek, mint a több telephelyes, összetett, akár több száz kamerából álló kiterjedt videó hálózatoknak. A SecurEYE szerverek megbízhatóságát a Linux alapú NetAVIS hálózatos videó rendszer garantálja. Szintén a NetAVIS gondoskodik arról, hogy egy folyamatosan fejlõdõ, rugalmas, könnyen bõvíthetõ és integrálható megoldást nyújtson a felhasználóknak. A SecurEYE szerverek kiválóan használhatók ipari alkalmazásokban, térfigyelõ rendszerekben, intézményekben, szolgáltatóknál, valamint a magánszférában.

SecurEYE típusai

A SecurEYE szerverek háromféle kivitelben állnak rendelkezésre, ezek: Desktop, Tower és Rack. A megfelelő típus kiválasztása az adott alkalmazástól függ, a szerverek analóg és IP kamerákat egyaránt kezelnek. A Desktop kivitel elsősorban a kis rendszerek, míg a Tower és Rack változatok a közepes és a nagy rendszerek központi elemi. A szerverek összeállításánál a megbízhatóság, a kompatibilitás és a maximális teljesítmény elérése a legfontosabb szempontok. A SecurEYE szerverek telepített NetAVIS szoftverrel, tesztelve, magyar nyelvű dokumentációval ellátva kerülnek szállításra.

A NetAVIS főbb funkciói:

 • Élőkép nézet
  Az élõkép nézetben lehetõségünk van a kiválasztott kamerák élõ képeit különbözõ nézetekben megfigyelni. A NetAVIS-ban minden felhasználó kialakíthatja azt az élõkép nézetet, ami számára a legoptimálisabb használatot biztosítja. Az élõkép nézet személyre szabható, elmenthetõ, így belépéskor minden felhasználót a saját környezete fogadja. Az élõkép nézetben beállíthatjuk a kamerák paramétereit, valamint vezérelhetjük is az arra alkalmas típusokat

 • Képarchívum kezelés
  A képarchívum egy nagyon könnyen kezelhetõ grafikus felületen keresztül lehetõvé teszi a felhasználók számára, hogy a rendelkezésre álló archívumban keressen és viszszajátssza
  a számára érdekes történéseket. A képarchívum a hagyományos videó lejátszó funkciókon kívül lehetõvé teszi tetszõleges videó részletek, egyedi képek kimásolását a rendszerbõl.

 • Eseménykezelő
  Az eseménykezelõ EMS (Event Management System) lehetõvé teszi a NetAVIS rendszerben
  zajló események nyomon követését, ugyanakkor lehetõséget biztosít külsõ eszközök
  illesztésére is. A NetAVIS-ban minden fontos esemény generál egy bejegyzést ún. log-ot. Ezek a log-ok egy listában megtekinthetõk, valamint egy intelligens keresõ segítségével gyorsan megtalálhatjuk a bennünket érdeklõ eseményt. Az EMS képes on-line módon, e-mail-ben, sms-ben értesítést küldeni, valamint elõre programozott módon beavatkozni is.

 • Rendszer adminisztráció
  A NetAVIS adminisztrációs felületén keresztül lehet a rendszer elemeit (kamerák, felhasználók,
  szerverek) konfigurálni, a NetAVIS működési módjait beállítani. Külön adminisztrációs felülete van a kameráknak, felhasználóknak, mozgásérzékelésnek, PTZ vezérlésnek, szervereknek, külsõ eszközöknek.

  A NetAVIS jelenleg 4 nyelven (magyar, angol, német, cseh) áll a felhasználók rendelkezésére, melyek között egy kattintással, bármikor váltani lehet.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában