SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Üzleti hírszerzés

2013. szeptember 9. 11:48

Mi marad titokban?

PR hír

Ugye, Ön is hallott a Snowden ügyről (USA titkosszolgálati munkatárs bizalmas információkat szivárogtatott ki)? Az eset egyik tanulsága, hogy nem lehetünk elég óvatosak, hiszen az információ olyan érték, amelyért folyamatos harc dúl.
Nyilván az Ön versenytársai számára is sokat ér mindaz, ami a cége irodáiban elhangzik. Vajon mit tesz a konkurencia, hogy értesüléseket szerezzen az üzleteiről? Adataink szerint a leggyakoribb és legegyszerűbb módszer a n&tők, így a törvénytelen titokfürkészek bármit hallhatnak. A „poloskák” rádióhullámokon továbbítják, vagy egyszerűen csak rögzítik az elhangzottakat.

Hogyan kerülhető ez el? Mi a védelem? A lehallgató eszközök felderítése (pásztázás) nem egyszerű feladat, hiszen szükség van a következők mindegyikére:
 •  Professzionális műszerek és eszközök
 •  Képzett és tapasztalt munkatársak
 •  Hatósági engedély

  A „poloskapásztázás” folyamata három lépésből áll:

  1. Vizuális felderítés. Munkatársaink jól ismerik a leggyakoribb elhelyezési módszereket, trükköket, helyeket. Munkájukat endoszkópos eszközök is segítik, így rejtett helyeket is átnézhetnek.


  2. Rádiójelek. A lehallgató készülékek továbbító frekvenciáit professzionális készülékkel tudjuk bemérni.


  3. Hőkamera. Amennyiben a poloska nem ad jelet (csak rögzít vagy nincs adás), akkor is van hőleadása. Igaz, ez olyan kicsi, hogy csak speciális hőkameránkkal érzékelhető.


  Ha szeretné megtudni, hogyan védekezhet hatékonyan az ipari kémkedés, a lehallgatás ellen, hívja Holecz Nándor specialistánkat a (06-1) 431-8550 telefonszámon.

  Ám, mielőtt tárcsázni kezdene… biztos benne, hogy nem hallgatják le a telefonját?

  A lehallgató eszközök felderítése összetett folyamat, melynek sikerét jelentősen befolyásolja az első kapcsolatfelvétel. Ezért érdemes előtte elolvasni tanácsainkat a honlapunkon.
 • Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!