SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2013. december 2. 11:40

Az első valós WDR-es kamera az Intelliótól

Már több konferencián és szakmai napon is feltűnt és felkeltette a figyelmet széles dinamikájú képével, mégis eddig kevesen szemlélhették meg testközelből az Intellio legújabb kameráját, a valódi WDR funkcióra képes ILD-420S bokszkamerát.
Az Intellio most sem pihent, s igazán nagy dobással készült fel az ünnepekre: 2 vadonatúj kamerával, melyek közül az egyik igazi mérföldkő. Az első típus az ILD-410S, mely gyakorlatilag megegyezik nagyobb felbontású testvérével, hasonló a képtömörítése , támogatja az SD-kártyára rögzítést is, ám maximális – azaz 2048x1536 pixeles – felbontáson is 30 képet tud küldeni másodpercenként (emellett természetesen fullHD-s videót is szolgáltat). Az ILD-420S ellenben egy szinttel feljebb lép képdinamika terén, s úttörő a cég portfoliójában: valódi WDR üzemmódban, azaz az úgynevezett „multi exposure tone mapping” eljárással képes szolgáltatni a videoképet a videoszerver felé. Az Intellio kamerái eddig is ismertek és elismertek voltak kiváló minőségű, részletgazdag képeikről, ezen tulajdonságok sorába állítja az új WDR kamera a 105dB-es képdinamikát.


  

Az ILD-420S által megvalósított Wide Dynamic Range eljárás lényege, hogy a kamera minden továbbított képkockához két képet exponál: egy sötétebb tónusút és egy világosabbat s a kettő megfelelő „összeolvasztásából” születik meg a streamelésre szánt képkocka – hasonlóan a fotográfiában használt HDR eljáráshoz – így az új kamera lényegesen jobban megállja a helyét ellenfényes körülmények között (pl. mélygarázsok, nagy üvegfelületek, stb.)

Az ILD-410S mindössze annyiban különbözik az ILD-420S-től, hogy nem képes a valós WDR eljárásra. Ezen funkció hiányában az Intellio azonban ezt a kameráját felruházta egy úgynevezett szoftveres WDR-móddal, így lehetőség van ezen kamera képének dinamikáját is – bizonyos keretek között – kiterjeszteni.

A képre kattintva bemutató videó felvétel tekinthető meg, ahol az ILD-420S WDR módja összehasonlítható a hagyományos módjával.

Az új kamerák mától rendelhetők és december elején kerülnek forgalomba.
Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában