SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Tűzvédelem

2014. október 15. 17:47

Bosch AVENAR detector 4000 tűzérzékelő

A Bosch Security Systems a tűzjelző érzékelők új termékcsaládját vezeti be. A termék új eSMOG tulajdonsága a környezeti elektromágneses körülmények állandó megfigyelését nyújtja, ezáltal egyesíti a páratlan megbízhatóságot a kiemelkedő jelzési teljesítménnyel.

Az AVENAR detector 4000 a Bosch már bevált ISP (intelligens jelfeldolgozás - Intelligent Signal Processing) technológiáját alkalmazza, amelynek révén valamennyi szenzoros jelet intelligens algoritmusok dolgoznak fel folyamatosan, neuronális hálózatok használatával. Ez a valódi tüzek és a zavaró értékek közötti, kategórián belüli legjobb különbségtételt eredményezi. Az érzékelő család az innovatív Dual Ray technológiával ellátott modelleket is magában foglalja. A Dual Ray két érzékelő LED többszörös hullámhosszait használja a füstrészecskéknek az egyéb zavaró tényezőktől történő megkülönböztetésére. A hamis riasztások körülbelül 30%-át az olyan látható zavaró tényezők okozzák, mint a por, víz, vízpára vagy cigarettafüst. A Dual Ray technológia használatával az e tényezők által okozott hamis riasztások jelentős mértékben csökkenthetők.

A modern épületeket egyre nagyobb mértékben látják el komplex műszaki infrastruktúrával. Ez a trend növekvő elektromágneses szennyezési tendenciához vezet, ami bármely telepített elektromos berendezés számára további kihívásokat jelent. Becslések szerint, napjaink hamis riasztásai 20-30%-ának meghatározatlan oka van (BRE tanulmány: „Hamis tűzriadók okai az épületekben – 2014”). Az AVENAR detector 4000-et ezeknek az új felismeréseknek a figyelembe vételével fejlesztették ki. Az eSMOG tulajdonság az elektromágneses szennyezéssel szemben nyújt hibatűrési képességet, valamint a telepítést végzőt a telepítés helyének kritikus környezeti zavarairól szóló információkkal látja el. Így a rendszerintegrátor számára lehetővé válik, hogy még gyorsabban azonosítsa és kizárja a kritikus feltételeket, ezáltal időt és pénzt takarít meg.

Üzemeltetés és karbantartás során az eSMOG tovább növeli a stabilitási és jelzési teljesítményt az egyes detektorokra eső elektromágneses expozíció folyamatos mérésével és a közép- és hosszú távú átlagértékek számításával. Ezek a küszöbértékek átlépésének előre jelzésére használhatók, még mielőtt a hamis riasztások megtörténhetnének. A kezelő személyzet a tűzjelző központon látja az aktuális EMC értékeket és átlagértékeket. Ez a szolgáltatás érzékelhetően csökkenteni fogja a telepítéshez és a karbantartáshoz szükséges erőfeszítéseket.

Az AVENAR detector 4000 optikai és duáloptikai, ill. multiszenzoros hő- és kémiai érzékelőket egyaránt tartalmaz. Az új termékcsalád az Essen Security 2014 kiállításon mutatkozott be szeptemberben, a vásárlók számára 2015 januárjától lesz elérhető.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában