SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2015. október 14. 22:54

Új generációs VIDEOSEC AHD kamerák és rögzítők

Analógból HD felbontás

a régi analóg rendszerek kora fokozatosan lejár, ezzel együtt mind többen teszik fel jogosan a kérdést, mi lesz utána? A kérdés egyszerű, de a válasz sem sokkal bonyolultabb: AHD.

Az AHD betűszó az "Analog High Definition" szavak rövidítéséből származik és egy teljesen nyitott, gyártótól független szabványról beszélünk, ugyanúgy mint a klasszikus D1 felbontású analóg kameráknál, aminek a jelenléte a világpiacon több, mint 60 százalékos a HD felbontású analóg rendszerek között. Lényegében, ugyanúgy mint a TVI illetve a HDCVI rendszereknél itt is HD felbontású analóg jelről beszélünk, az eltérés a három rendszer között a frekvenciatartomány, valamint a videó- jel tömörítő kezelőfelülete, ezért sem kompatibilisek egymással ezek a szabványok. Nem szabad belekeverni ebbe a csoportba az SDI rendszert, ott sokkal magasabb frekvenciájú digitális jelről beszélünk.

Az AHD nagy előnye a gyártótól való függetlensége, ami annyit jelent, hogy jelenleg többen gyártanak AHD-t, mint HDCVI-t, TVI-t valamint SDI-t összesen. Az eredmény: tömegtermelés, ezáltal alacsonyabb ár, jobb elterjedtség ugyanolyan minőség mellet.

Éppen ezért, mi a Videosec-nél úgy gondoltuk, hogy 20 éve tartó CCTV kamera gyártás és forgalmazás után, ideje HD felbontásra kapcsolni az analóg rendszereknél is. AHD kameráinkat, ugyanúgy ahogy eddig az analóg kameráinkat, gondosan összeválogatott komponensekből készítjük, fokozott hangsúlyt fektetve a képminőségre, illetve a telepíthetőségre. Kameráink csak és kizárólag Exmor CMOS képérzékelőkkel vannak szerelve, valamint az ``AHW`` szériánál már megoldott a COAX kábelen keresztül való vezérlés (OSD menü). Minden kamerán meghagytunk egy CVBS D1 felbontású kimenetet is, hogy azokat meglévő analóg rendszerek mellé is lehessen telepíteni.

Az új kameracsaládhoz, új rögzítők is tartoznak, amelyek TRIBRID rendszerűek, tehát visznek Analógot, AHD-t és IP-t is. A rögzítők 32 nyelvű menürendszerrel vannak ellátva, természetesen a magyar nyelv is köztük van. A távoli elérést P2P Cloud szolgáltatás is biztosítja, ami ingyenes és Magyarországi szerverrel dolgozik. A felvételek kimentése a rögzítőről adathordozóra közvetlenül AVI formátumban is történhet.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában