SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2017. június 8. 7:39

Új, ultra alacsony fényérzékenységű IP CCTV kamera a GRUNDIG kínálatában

Mit tekintsünk ultra alacsony fényérzékenységnek? A Grundig új, ONVIF Profile S és Profile G kompatibilis, kifejezetten gyenge fényviszonyok melletti profi képalkotásra kihegyezett (GCI-K5687T “fedőnevű”) FULL HD IP CCTV kamerája esetén a 0.005lux-ot (F1.2), nappali (színes) üzemmódban.
Ez azt jelenti, hogy olyan sötétben is képes a színes képalkotásra, ahol számos versenytársa már a fekete-fehérrel is csak szenved. Ha ennyi nem lenne elegendő, a GCI-K5687T-t DC-vezérelt autoíriszes 8–32 mm-es, motoros zoom autofókusz optikával látta el a gyártó.

A fényérzékenység másik titka a 2 megapixeles, 1/1.8ʺ-os progresszív kiolvasású Sony ExmoR STARVIS CMOS. Mert bizonya méret itt is lényeg. Nagyon nem mindegy a fényérzékenység szempontjából, hogy 1/3”-on zsúfolunk össze 2 000 000 pixelt, vagy 1/1.8”-on helyezkednek el. Az 1/100 000 maximális zársebességnek köszönhetően a nagy sebességgel száguldó autóknál is hatékonyan lehet a rendszámot leolvasni. A 60Fps frissítési sebesség és a 120 dB WDR már csak apró habok a tortán.

Ellenben, ha mindezeket összetesszük, akkor egyértelműen kiderül, hogy a GCI-K5687T az egyik leghatékonyabb (nem céleszköz) megoldás lehet pl. forgalomfigyeléshez, rendszámleolvasáshoz. Nem véletlenül lett a GRUNDIG TOP LINE kategória zászlóshajója. Persze, ha olyan külső (esetleg belső) területet szeretnénk megfigyelni, ahol nem megoldott a megfelelő megvilágítás – de szeretnénk minél nagyobb időintervallumot színesben rögzíteni – ott is tökéletesen megállja a helyét.

A Grundig új kamerája nagyteljesítményű (100 méter hatótáv) integrált IR sugárzóval rendelkezik. Magától értetődik, hogy intelligens fényerő szabályozást is “csomagoltak” mellé, így nem vakul meg, ha a célobjektum jóval közelebbről veri vissza a fényt.

A GCI-K5687T kiegészítő szolgáltatásai közt (a már „unalmas” mozgásérzékelésen túl) megtalálhatjuk a virtuális határvonal átlépés funkciót, mely jelezheti a védett területre történő behatolást és/vagy annak elhagyását. Mindezeken túl élhetünk még az arcdetektálás, hangriasztás („sikoly”), szabotázs (letakarás/lefestés) és mozgásirány-érzékelés, valamint „otthagyott” csomag azonosítás funkciókkal.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában