SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2017. november 14. 8:07

MAGOS Radar – akár drónok detektálására is

A szakmai közönség az idei SecuriForum kiállításon ismerhette meg a Magos Systems és a SCANLOCK International – a Geutebrück regionális forgalmazója – együttműködéséből született kültéri területvédelmi rendszert, mely a legmodernebb radartechnológiát alkalmazva több-százezer négyzetméteres területen 600 m távolságból észleli a járműveket/hajókat, 400 méterről a személyeket, és 100 méterről a kis méretű drónokat.
A Magos Systems azzal a céllal fejlesztette ki az SR-500 típusú fix radart (nem forgó, mozgó alkatrészeket nem tartalmazó), hogy a civil szféra részére is elérhetővé tegye a legfejlettebb katonai radartechnológiákat.

Az SR-500 használata – időjárási körülményektől függetlenül – magas biztonságú, költséghatékony területvédelmet tesz lehetővé, minimális telepítési és karbantartási követelmények mellett. Ultra-nagy felbontásával (0,4 m) kiváló teljesítményt nyújt túlzsúfolt környezetben is. Kis mérete és súlya, rendkívül alacsony energiafogyasztása (<3,5 W), egyszerű telepítése miatt mobil megoldásoknál is ideálisan alkalmazható.

Az integrált – Geutebrück-Magos – kültéri területvédelmi rendszer fő előnye, hogy a radar által érzékelt objektumok megjelennek egy térképes felületen, a radar által érzékelt információk hatékonyan ellenőrizhetőek és igazolhatóak a kamerás háttértámogatással – a radar vezérli a rendszerben lévő PTZ kamerákat a megfelelő pozíciókba. A radar által érzékelt, a grafikus felületen megjelenített mozgások ugyanúgy rögzíthetőek, mint egy standard kamerakép – így a későbbiekben a felvételekről minden esemény visszajátszható. A rendszer alkalmazásával kiterjedt területek és határszakaszok ellenőrzése biztosítható magas megbízhatósággal.

További információért látogasson el a Magos Systems honlapjára, vagy kérjen tájékoztatást magyarországi forgalmazójától.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában