SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. január 12. 8:10

A biztonságtechnika éllovasai 2017-ben – a TOP 50

Az ASMAG megjelentette 2017-es elemzését, melyben a biztonságtechnika trendjeit elemzi, illetve a világpiac első 50 cégének listáját frissítette. Az első 10 helyen történtek meglepetések, de a papírforma alapvetően érvényesült.
Első helyen továbbra is a Hikvision áll, ha nem is behozhatatlan, de masszív előnnyel. Következetes piaci munkával (30%-os növekedést produkálva) elérték, hogy árbevételük mintegy 25%-kal meghaladja a 2. és 3. helyezett együttes árbevételét.

A dobogós és azt közelítő helyeket megbolondította a Honeywell kimaradása és a Hanwha visszakerülése az ASMAG TOP-be. A tavalyi 2. helyezett helyére így a Bosch (6.1%-os növekedéssel) került, míg a Dahua (32.3%-os forgalombővüléssel) a dobogó 3. helyére tornázta fel magát. Csak csendben jegyezném meg, hogy az 1. és 3. helyezett árbevételének túlnyomó részét a CCTV adja, míg a Bosch a biztonságtechnikai piac több szegmensében is erőteljesen képviselteti magát.
A 4. helyen az ASSA ABLOY végzett. Az AXIS 3 helyet javított és a 8-ról az ötödikre ugrott. Szintén 3 helyet ugrott felfelé a termálképalkotós megoldásaival hírnevet szerzett FLIR. Megőrizte 7. helyét a Johnson Controls (Tyco Security Products).

A nagy visszatérő a Hanwha Techwin, aki önmagát felülmúlva a 8. helyen végzett. A Hanwha tavaly nem szerepelt a listán, 2015-ben a 9. helyen volt. A 2017-es lista 9. helyére a magyar piacon kevéssé ismert – a beléptetők és zárak terén mozgó – amerikai (USA) Allegion került. A japán Aiphone stabilan őrzi 10. helyét.

A listára felkerült néhány új cég, mint pl. a kínai Tiandy Technologies (11. hely) és Kedacom (22. hely). Eddig is az egyre erősödő kínai dominancia volt megfigyelhető a biztonságtechnikában, egyre inkább ide értve a „high-tech” szegmenst is, példaként citálva a DAHUA AI-t (Mesterséges Intelligencia) célzó kutatásait.

A listát jobban nem vesézve, a magyar piacon ismertebb cégekről néhány szó. Az Avigilon megőrizte 12. helyét, a NEDAP (14.) és a TKH Group (15.) egy-egy helyet javítottak. A Mileston Systems (20.) 3 helyet is javított, de a professzionális mozgásérzékelőiről ismert OPTEX (21.) 7 helyet esett vissza. 6 helyet rontott a Tamron (24.), de őrizte pozícióját a Mobotix (25.). Öt-öt helyet rontott a GeoVision (32.), a GEUTEBRÜCK (35.) és az AV TECH (37.).

Forrás: www.asmag.com

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Biztonságtechnikai projektmenedzser / Alphasonic

Az Alphasonic Kft. 25 éve működő budapesti székhelyű nagykereskedés. Célunk, hogy hozzájáruljunk partnereink sikeréhez az informatika és biztonságtechnika területén egyedi szolgáltatásainkkal és speciális, testreszabott megoldásainkkal, melyek maximálisan megfelelnek a felhasználók elvárásainak. Jelenleg országszerte, mintegy 5000 viszonteladóból álló értékesítési hálózattal rendelkezünk. Fiatalos, jókedvű, motivált és céltudatos csapat vagyunk, ha Te is ilyen vagy, és a munkádra is igényes, jelentkezz hozzánk!