SecuriFocus.com
Biztonságvédelmi szakportál

Hírek | IT biztonság

2018. január 10. 8:16

Az IoT veszélyeire figyelmeztetnek az USA kormányzati szervei

Az IoT-ben rejlő veszélyekre hívta fel az USA Elnökének figyelmét a Kereskedelmi és a Belbiztonsági Minisztérium közös jelentése. A javaslatok között szerepel a lakosság „IoT tudatosságának” növelése, a veszélyek hatékonyabb tudatosítása, illetve a mérnökképzések kötelező részévé tennék az IoT-tal kapcsolatos tanulmányokat.
A 38-oldalas jelentés hátterében az év során nyilvánosságot kapott botnet támadások, illetve az ezekre reagáló, 2017 májusában - hosszú hezitálás után kiadott - elnöki utasítás áll. A jelentés kitér még az IPv6 terjedésével kapcsolatos (lehetséges) fenyegetésekre. Ezzel kapcsolatosan kettős álláspontot képviselnek a jelentés készítői. Részben kiemelik, hogy jelenleg nagyobb biztonságot jelentenek az IPv4 címek és a NAT-olási megoldások (több eszköz beállítása egyetlen IP cím mögé); mindemellett szorgalmazzák az IPv6-ra áttérés, mert pl. pontosabban ki lehet szűrni a fertőzött eszközöket.

Egyesek szerint, a megoldások meglehetősen esetlegesek, tényleges megoldásokat nem kifejezetten tartalmaznak. A jelentést nyilvános vitára bocsátották.


Forrás: IDE kattintva elérhető.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

C++ SZOFTVER-FEJLESZTŐ MÉRNÖK SZÉKESFEHÉRVÁR - ARH Zrt.

RÓLUNK: Megbízható, évtizedek óta működő, az innováció által folyamatosan fejlődő középvállalat vagyunk. Az egyéni erősségekre fókuszáló feladatkörök, profi igényesség és barátságos légkör jellemez minket, ahol lehetőséged van a saját karriered építésére. Fejlődőképes, önállóan és felelősségteljesen dolgozni tudó jelentkezőnek stabil, hosszú távú, jól fizető állást kínálunk. Munkatársainknak kiegyensúlyozott, színvonalas munkakörülményeket biztosítunk. Csapatunk tagjait megbecsüljük, a szakértelmet és a teljesítményt elismerjük – mind erkölcsileg, mind anyagilag.