SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2018. január 13. 8:18

Burjánzik az Processzor „Gate”

A tavalyi év végén kirobbant Intel botrány (biztonsági rések az Intel processzoraiban) hamar tovább burjánzott. Igen rövid idő alatt kiderült, hogy nem csak az Intel, de az Apple, Arm, AMD is több esetben beáldozta a biztonságot a (-z üzleti és technológiai) gyorsaság oltárán. Pár napja a mobil eszközök processzorainak ismert gyártója, a Qualcomm is csatlakozott az illusztris társasághoz.
A kaliforniai óriás elismerte, hogy egynehány Arm-kompatibilis Snapdragon megoldása és a nemrégiben debütált, szerver szintű Centriq processzorok érintettek a Meltdown és/vagy Spectre adatlopást biztosító bug kapcsán. Természetesen, a cég képviselője kijelentette, hogy gőzerővel dolgoznak a probléma megoldásán. A leginkább érintett termékének - Cortex-A75 – értékesítését és szállítását a cég azonnal leállította.

Forrás: IDE kattintva elérhető.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában