SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2018. február 11. 8:06

Arcfelismerő „okos-napszemüvegek” a kínai rendőrség eszköztárában

Mint azt pl. a Dahua fejlesztőrészlege hivatalosan is elismerte, Kína tökéletes tesztpálya az intelligens (akár MI-alapú) képtartalomelemző megoldások tesztelésére; tekintve a személyiséghez fűződő jogok másodlagos voltát.
Ennek egy legfrissebb igazolása, a holdújév előudvarában, a kína rendőrség arzenáljának legújabb bővítése, az arcfelismerő napszemüveg. Természetesen, nem a napszemüveg ismeri fel az arcot, hanem egy kis kézi eszközbe továbbítódik a napszemüvegre integrált kamera által közvetített képanyag és az elemzést ez végzi, melynek eredményét a járőr azonnal látja szemüveg miniatűr monitorán, vagy a kézi modul kijelzőjén. A megoldás előnye, hogy nem szükséges folyamatosan csatlakozni a rendőrség adatbázisához és az ottani adatokkal összevetni az élőképet, hanem akár „offline” körülmények közt is hatékonyan alkalmazható. A gyártó - LLVision Technology Co. – elmondása szerint termékük 10 000 gyanúsított (adatbázisban őrzött) arcképét képes összehasonlítani 100 milliszekundum alatt. Bár használatával kapcsolatosan felmerülnek polgárjogi (és az arcfelismerő megoldások elégtelenségét kiemelő) visszhangok, de rövid idő alatt 7 keresett bűnözőt kaptak el, és 26 hamis személyazonosítóval rendelkező személyt állítottak elő az új okosszemüveget használó járőrök.

Forrás: IDE kattintva elérhető

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában