SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges

2018. március 18. 9:36

Áramvonalasít a Panasonic: értékesíti CCTV kamera gyárát

Április elején kívánja lebonyolítani a Panasonic kínai CCTV kamera gyárának értékesítését célzó versenytárgyalások első körét. A CCTV egykori ikonjának számító Panasonic már hosszú ideje küzd azzal a ténnyel, hogy Japánon kívül sehol nem tudta megtartani a piaci részesedését.
Míg a hazai (IP CCTV kamerák tekintetében, 2017-ben 54 Mrd jen méretű) japán piacon 40%-os részesedéssel bír, nemzetközi viszonylatban alig pár százalékra megtartásáért küzd. A helyzet kezelése érdekében kínai gyártókapacitása (Suzhou, Kína) értékesítése mellett döntött.

A cég számos befektetési alapot és más potenciális vásárlót hívott meg a feltételezések szerint 471 Mio USD értékű üzlet első, zártkörű versenytárgyalására. A kiszivárgott hírek szerint, amennyiben egyik fél sem nyújt be (a Panasonic szempontjából is) értékelhető ajánlatot, akkor eredménytelennek nyilvánítják az első fordulót (de az értékesítésről nem tesznek le).

A Panasonic később dönt Japán Saga prefektúrájában található, hazai termelőüzemének „piacra dobásáról”. A cég értékesítési stratégiája, hogy komplett biztonságtechnikai rendszer csomagok keretében értékesíti kameráit.

Az értékesítési döntés nem előzmény nélküli, egy ideje a cég számos kameráját készíti más, neves kínai gyártó. A gyártókapacitás értékesítése után nem kizárt, hogy a vevőtől tovább folytatják termékbeszerzésüket. A tervezett értékesítés célja, hogy az operatív profitrátát 8.5%-ról 10%-ra növelni az év végére azáltal, hogy a termékfókuszt a hardvergyártásról a szoftverekre (pl. arcfelismerő megoldások) helyezik át.

Forrás: IDE kattintva elérhető.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában