SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. június 11. 12:49

Tell mobilkommunikációs eszközök az Alphasonic-nál

A Tell IP Bridge eszközeivel egy olyan komplex kommunikátorra lehet szert tenni, mely megoldást jelent riasztórendszerek távfelügyeletre történő illesztésére, használható önálló átjelzőként, vagy akár IP alapú vezérlőmodulként, valamint lehetőséget nyújt riasztórendszerek távprogramozására és RS232 interfésszel rendelkező eszközök közötti kommunikáció biztosítására interneten keresztül.
Az IP Bridge alapvető funkciója a hozzá csatlakoztatott riasztóközpont és a kontaktusbemenetein keresztül generált jelzések továbbítása távfelügyeletre, vezetékes interneten, vagy ha a modul rendelkezik kiegészítő panellel, akkor mobilinterneten (GPRS,3G) keresztül.

A rendszer működése:
Az IP Bridge a szimulált telefonvonal kimenetére illesztett riasztóközpont jelzéseit, valamint a független bemenetein keresztül generált jelzéseket vezetékes interneten keresztül továbbítja TEX-MVP távfelügyeleti szerverrendszerbe vagy TELLMon, AMR-08 vevőegységre. A jelzések útvonalát az alábbi rendszer áttekintési ábra szemlélteti:Kapcsolattartás a szerverekkel/vevőegységekkel

A modul periodikus életjelek küldésével folyamatosan tartja a kapcsolatot a beállított IP címeken található szerverekkel/vevőegységekkel. Ha megszakad a kapcsolat valamely IP címmel, akkor legalább percenként megpróbál újrakapcsolódni az adott IP címre.

Eseményküldés/Nyugtázás

Az eseményeket a modul egyszerre küldi el az összes beállított IP címre. A riasztóközpont felé akkor nyugtázza a modul az eseményt, ha legalább egy beállított IP címről érkezik nyugta. Ugyanez a szabály vonatkozik a modul saját eseményeire is. Ettől függetlenül, a többi IP címre az eseményküldés folytatódik. Ha valamely IP címről nem érkezik nyugta, akkor a modul legfeljebb 10 percen át, LAN kapcsolaton keresztül 10, mobilinternetes kapcsolaton keresztül 20 másodpercenként megismétli az eseményküldést. Ha egy eseményt 10 percen át nem sikerül elküldeni a beállított IP címekre, ezt követően a modul leállítja az adott esemény kiértesítését és erről az eseményről többé nem küld jelzést, de a modul eseménynaplójában látható lesz. Ha áramszünet esetén valamely bemenet aktivált állapotban van, akkor az áramellátás visszaállásakor az adott bemeneten ismételten esemény keletkezik.

További információ:
Gyarmati Bálint
Biztonságtechnikai üzletágvezető
(1) 883 3109
security@alphasonic.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában