SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. június 18. 7:39

Napelemparkok biztonságtechnikai rendszerei

A RIEL csapata immáron jelentős tapasztalattal rendelkezik a napelemparkok védelmi koncepciójának kidolgozásában, az alkalmazható biztonságtechnikai rendszerek kiválasztásában, ajánlatok összeállításában és az eszközök konfigurálásában.
Segítünk kiválasztani a körülményeknek és követelményeknek leginkább megfelelő eszközöket, valamint útmutatást tudunk adni az eszközök ideális beállításához. Az alábbi területeken számíthatsz segítségünkre.

Héjvédelem
Kerítésvédelmi rendszerek


A többrétegű védelmi koncepció legkülső héján helyezkednek el a kerítésvédelmi rendszerek, melyek célja a védett objektumra történő behatolási kísérlet lehető legkorábban történő észlelése, kellő idő biztosítása a reagáló erőknek a támadás elhárítására.

A kerítésvédelmi rendszerek képesek érzékelni a kerítésen történő átmászást, valamint annak szabotálását is. A legelterjedtebb kerítéstípusokon alkalmazhatók ilyen rendszerek, az egyedüli kritérium annak megfelelő kondíciója.

Megkülönböztetünk vonalbeli és pontszerű detektálást biztosító eszközöket. A vonali detektálási rendszer telepítése egyszerűbb és gyorsabb, az egy eszközzel levédhető kerítéshossz átlagosan néhány kilométer, hátrány viszont, hogy a behatolási pont meghatározása pontatlanabb.

A pontszerű detektálási rendszer kiépítése jóval költségesebb, a levédhető szakasz átlagosan néhány száz méter, de a behatolási pont meghatározása jóval pontosabb.
Mikrohullámú sorompó

A mikrohullámú sorompók a kerületvédelmi célokra használt eszközök közül az egyik legmegbízhatóbb megoldást biztosító kétpozíciós érzékelők. A nagyfrekvenciás elektromágneses hullámokat kibocsátó adó, valamint az azt érzékelő vevő egy térbeli kiterjedésű érzékelési zónát hoz létre, mely nagy mértékben megnehezíti az észlelés nélküli áthaladást.

A térbeli kiterjedés mellett a jelentős hatótávolság és az időjárási körülményekre való érzéketlenség, így az igen magas fokú megbízhatóság jellemzi ezeket az eszközöket.
Hőkamera rendszerek

Az elmúlt években végbement jelentős fejlődésnek köszönhetően a video-analitikával rendelkező hőkamerák egyre megbízhatóbb kerületvédelmi eszközökké váltak. A több száz méteres vagy akár kilométeres hatótávolság, valamint az időjárási körülményekre való érzéketlenség ideális érzékelővé teszi olyan nagy kiterjedésű, tiszta területek védelmére, melyek nem rendelkeznek fizikai határolófelülettel vagy egyszerűen csak infrastruktúra kiépítése nem lehetséges egyéb eszközök alkalmazására. Különböző analitikai szabályok állnak rendelkezésre, mint például a vonalátlépés vagy területre történő behatolás észlelése.
Amennyiben a fent bemutatott termékkel kapcsolatban bármilyen műszaki kérdésed merülne fel, keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat.

Munkatársaink munkanapokon 8:00 és 18:00 között a 06 1 236 8092-es telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen állnak rendelkezésedre.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában