SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. július 13. 11:58

Arcfelismerő erőgép a Dahua-tól

A Dahua piacra dobta a GPU P4 modul erejére és a Dahua deep learning (gépi mélytanulás - AI/ MI) algoritmusára támaszkodó, 300 000 arcminta tárolására képes arcfelismerő szerverét.
A nagytömegű adatok feldolgozására és tárolására kifejlesztett DHI-IVS-F7500-P strukturális adatként képes elemezni és megosztott adatbázisban tárolni a beérkező videofolyamot. Magától értetődően, a fejlesztők magas hatásfokú (mesterséges intelligenciát „igénybe vevő”) keresőmotort integráltak a Dahua új megoldásába mely akár az ún. fuzzy search („hibatűrő” keresés) technológiát is támogatja, másodperceken belül, 90%-os hatékonysággal szolgáltatva a kívánt eredményt. A rendszer képes elemezni az adott arc (személy) számos jellemzőjét, ideértve a kort, nemet, arckifejezést, stb. A DHI-IVS-F7500-P dinamikus módon 100 beérkező videocsatorna képanyagát (kb. 8.5M kép) 300 000 mintával képes összevetni valósidejűen. Statikus módon az összevetési sebessége 30M kép/s.

Forrás: Dahua

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában