SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2018. szeptember 17. 19:34

Állami támogatással hódítja a globális piacot kínai íriszazonosítás

A kínai írisz-azonosítás „atyja” Tan Tieniu 1998-ban tért vissza az Egyesült Királyságból és alapította meg kutató csapatát a Kínai Tudományos Akadémián.
Ezen team kutatási területe felölelte a technológia közel egészét, a hardverfejlesztéstől az azonosítási eljárásig bezáróan. Kutatási eredményeiket és az általuk létre hozott íriszkép adatbázist 180 ország 20 000 kutatócsoportja használja. Az Tan Tieniu csapata 2006-ban dobta piacra első termékét, az IrisKinget, melyet számos helyen alkalmaznak úgy a magán, mint az állami szektorban. Sőt, alapját képezi egy olyan 400 beszkennelő állomásnak, ahol a kínai szülők regisztrálják gyermekeiket, csökkentendő a gyermekkereskedők jelentette fenyegetést. A technológiának újabb lökést adott a kínai állam erősödő érdeklődése a mesterséges intelligencia iránt (AI/MI). A Xinhua jelentése szerint, gomba mód szaporodnak az íriszazonosítási technológiát fejlesztő/felhasználó start-upok. Az IrisKing ügyvezetője szerint az íriszazonosítás piaca robbanás szerűén növekszik. A Transparency Market Research előrejelzése szerint, 2020-ra egy 2.45 Mrd USD-s piacról beszélhetünk, ami évi 28,6%-os növekedést takar.

Forrás: IDE kattintva elérhető

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában