SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. október 8. 7:59

TechSon MA3/F kameraszéria fejlett analitikai funkciója: Arcfelismerés

Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: TechSon
A biometrikus azonosítás számos helyzetben képes nélkülözhetetlen információval szolgálni az események utólagos feldolgozása során. Ezen felül az arcfelismerés alkalmassá teheti a rendszert arra is, hogy azonnali és fontos adatokkal lássa el biztonsági részleget. Az MA3-as kamerákkal és egy TechSon MX rögzítővel arcadatbázis építhető, fekete és fehér lista figyelmezteti a megfigyelőt a VIP vagy éppen nem kívánatos személyekere.A megfigyelőrendszerek intelligenciája folyamatosan fejlődik. A kamerák és a rögzítőeszközök feldolgozóképessége ma már lehetővé teszi, hogy extra funkciókat is megvalósítsunk a képek rögzítése során, így fokozatosan, egyre intelligensebb analitikai megoldások kerültek a megfigyelőrendszerekbe.
Az arcfelismerés kezdetben annyit jelentett, hogy a készülék képes volt arra, hogy felismerje azt a tényt, hogy a képen egy arc látható, ám a TechSon MA3/F sorozatú kamerák és a hozzájuk kapcsolódó MX/F NRV-ek együttesen ennél sokkal többre képesek.


A TechSon arcfelismerő rendszere nem csupán az emberi arcra reagáló riasztásra képes, habár erre is használható, és akár e-mailben elküldi a detektált arcról készült képet, vagy feltölti ftp-re, saját SD-kártyára menti, sőt, a kamerába épített relét is képes adott esetben meghúzni. Ám az igazán fontos funkció nem ez, hanem az, hogy a felismerés összeköthető egy akár tízezer arc tárolására képes adatbázissal! Ebbe az adatbázisba kerülnek azok a személyek, akiket később a felvételen megkereshetünk, vagy a feltűnésükre riasztási szabályokat hozhatunk létre. Az arcok adatbázisát nemcsak a képernyőn megjelenő, detektált személyek képmásával bővíthetjük, hanem feltölthetünk arcot pendrive-ról, sőt, akár a világ másik felén elindított Superlive Plus mobilalkalmazással készített arckép is feltölthető a képtárba. Az így összegyűjtött fényképekhez nevet, nemet, életkort és egyéb adatokat rendelhetünk. Ezek a szöveges adatok aztán megjelennek az élőképen, ha az adott személy feltűnik. Kereséskor szűrhetünk egy vagy akár több személy arcára, így könnyen visszakereshető az arcok előfordulása a teljes megfigyelt területen.


Amennyiben a rendszer több MA3/F arcfelismerő kamerát tartalmaz, akkor a keresést kiegészíthetjük egy feltöltött ún. e-térképpel, ami lehet például egy épület alaprajza vagy akár a megfigyelt területről készített légifelvétel, esetleg megrajzolt vázlat. Ezen az e-térképen elhelyezhetjük minden egyes kamera ikonját, és kereséskor a rendszer rárajzolja a térképre a keresett személy bejárt útvonalát egyik kamerától a másikig. Ebből két dolog is következik: egyrészt az arcfelismerő kamerák nem csupán önálló, intelligens készülékek, hanem csoportmunkára képes, hatékony eszközök, másrészt a rögzítőn történő keresés elszakad attól a gyakorlattól, hogy mindig csak egy kamerán keressük az eseményeket. Innentől az arckép keresése nem korlátozódik egyetlen csatornára, hanem az egész rendszer részt vesz az eredmény előállításában.
Képzeljünk el egy 64 kamerából álló rendszert, amely lefedi a beltéri munkahelyeket, folyosókat, a külső közlekedő részeket, valamint a bejáratokat és a parkolót. Ha egy ilyen telephelyen történik valami, ami egy külső behatolóhoz köthető, elég csak egyetlen kamerán megtalálni és kiválasztani az illető arcát, másodperceken belül megtudhatjuk, hogy mikor és merre járt-kelt, kikkel találkozott, hol és mikor jött be, és merre távozott.


Az arcfelismerés felhasználásának csak a képzelet szabhat határt, no meg a GDPR, de ne feledjük: habár az arc egy biometrikus adat, és óvatosan kell bánni a felhasználásával, önmagában az arcfelismerés semmiképp nem az ördögtől való, hanem a legfejlettebb analitikai funkciók egyike. Szabályos felhasználással, a megfigyelőrendszerek általa olyan kiegészítőt kapnak, amely számos új lehetőséget nyit az alkalmazási területen, és munkaórák százait spórolja meg a felhasználóknak.MA3/F arcfelismerő kamerák IDE kattintva

MX/F arcfelismerő NVR-ek IDE kattintva


További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.