SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2018. október 9. 10:43

Videosec SIP IP interkomok és kaputelefonok a gyakorlatban

Interkomok és kaputelefonok esetében a becsengetések, hívások egyik végpontja az maga a kaputelefon vagy az interkom, a másik végpontja pedig bármilyen SIP-képes eszköz lehet, amire irányuló hívásokat címezhetünk.
Interkomok és kaputelefonok esetében a becsengetések, hívások egyik végpontja az maga a kaputelefon vagy az interkom, a másik végpontja pedig bármilyen SIP-képes eszköz lehet, amire irányuló hívásokat címezhetünk.

A SIP hívásokat az interkom/kaputelefon indíthatja
 • közvetlenül, a végpont hálózati fix IP címe alapján,
 • ugyanabban, vagy másik hálózatban található SIP PBX  szerverre történo bejelentkezés (Extension) felé, akár      vezetékes SIP telefonra, akár mobil eszközre
 • vagy SIP trunk megléte esetén bármilyen vezetékes vagy mobil hívószámon.
 • úgy az interkomok, mint a Videosec SIP telefonok képesek VPN kliensként bejelentkezni távoli hálózatokba L2TP és OpenVPN      használatával.
 • A kaputelefonok beállítástól függően indíthatnak célirányos hívásokat gyorstárcsázásra beállított mellékekre (kifüggesztett névlista mellékek gyorshívószámainak listájával), de egygombos gyorshívásra is programozhatók, amit akár napszaktól függően is ütemezhetünk, milyen számon vagy csengés-csoporton csengjen ki.

  Amennyiben saját PBX szervert üzemeltetünk, vagy van ráhatásunk a konfigurálására, úgy a szerveren különféle csengés-csoportokat hozhatunk létre, amelyekbe több helyi mellék (Extension) is beletartozik, így a csengés-csoporthoz tartozó hívószámra indított SIP becsengetés esetén a csoportba tartozó összes eszköz kicseng, azok bármelyikén felvehető a hívás, illetve paraméterezhető, hogy bizonyos idő után hol folytatódjon a csengetés. Ez a folytatás lehet akár egy olyan újabb csengés-csoport is, amiben mobiltelefonról bejelentkezett SIP felhasználók elérései, vagy akár a SIP trunkon keresztül elérhető távoli mobil- vagy vezetékes számokon végződő csoporttagoknál cseng ki.

  A relékimenettel rendelkező eszközök távoli hívásból DTMF kódokkal is vezérelhetőek, tehát felprogramozhatunk egy egy- vagy többjegyű számkódot, aminek a DTMF-kódját a kaputelefon/interkom nyitási parancsként értelmezi.

  Kamera nélküli IP kaputelefonjainkba becsatolhatjuk a Videosec Smart IP kamerák képét ugyanarról az alhálózatról. Mindamellett, hogy SIP videóhívásoknál nem tanácsos nagy sávszélességigényű, nagyfelbontású videóadatfolyamokat beágyazni, nincs szükség rá, hogy a helyi rögzítésre kerülő, akár 4, vagy 8 MegaPixel felbontású videóadatfolyamunkat lebutítsuk, a kaputelefonba a kamera második és harmadik adatfolyamát csatoljuk be a videóhívás első és második adatfolyamaként.

  Interkomjaink rendelkeznek külön rögzítési audió kimenettel, amit csatlakoztathatunk egy közelben lévő, az interkomra néző, audió bemenettel rendelkező kamerához (pl. Videosec IPD-322-28CS vagy IPW-2322-28Z), a kamerán VCA audió riasztási eseményt állítunk be, és az interkomról indított összes vészhívás egyenként kereshetővé válik.
  A moduláris I-PA2 interkom - SIP átjáró eszközzel különféle automatizált értékesítési pontokat, POS terminálokat, sorompókat, lifteket, utastájékoztató és egyéb rendszereinket szerelhetjük fel SIP interkommal, amihez használhatjuk az I-PA2-KIT-ben található mikrofont, hangszórót, hívógombot, kameramodult, de használhatunk egyéb IP kamerát, hívásindítót, hangredszert, illetve a relé-kimenetet is többféleképp vezérelhetjük.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Cikkek hasonló témában

  Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

  A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.