SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. január 8. 13:48

Az okos-telefonok arcfelismerőinek 30%-át átverheti egy fénykép

Egyszerű, átlagos minőségű, nyomtatott fotókkal kijátszható az okos-telefonokba integrált arcfelismerő megoldások több mint egyharmada.
A holland (non-profit) Consumentenbond 112 eszközt vizsgált meg a közelmúltban, melyek közül 42 (ez 38%-ot takar) nem ismerte fel, hogy nem a készülék „gazdájával”, hanem egy fényképpel néz „farkasszemet”. A teszteléshez az Internetről töltöttek le publikusan elérhető fotókat az adott - CCTV rendszerek által rögzített képanyagból és más forrássokból is tallóztak -, majd kinyomtatták. A legtöbb nagy gyártó telefonjai között akadt olyan mely nem ismerte fel, hogy nem élő arcot vizsgál, de ugyan ezen gyártók más eszközei esetében sikeresen visszautasították a „hamis” azonosítási szándékot. Jelen teszt során kiemelten az Apple és a OnePLus, valamint néhány más gyártó vizsgált telefonjainak 100%-a kiállta a próbát. Tekintve, hogy az okos-telefonok alkalmazása kritikusabb rendszerekhez (e-kereskedelem, bank, stb.) terjedőben van megfontolandó, hogy az adott telefon mely azonosítási képességeit használjuk fel. Számos gyártó készülékei (pl. az LG és a Samsung) jelzik, hogy az arcfelismerő megoldásuk csökkentheti a készülék biztonságát.

Forrás: ZDNet, Biometric Update

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában