SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. január 21. 8:03

Kína AI/MI etikai bizottságot hozott létre

A Mesterséges Intelligencia (AI/MI) fejlesztésének/alkalmazásának etikai megközelítésére, irányelvek meghatározására hivatott testületet hívott életre – az AI fejlesztésekben agresszív stratégiát magáénak valló - Kína.
A bizottság vezetője Chen Xiaoping professzor a Kínai Műszaki Egyetem Robotikai Laboratóriumának igazgatója, továbbá a mesterséges intelligenciával rendelkező Jia Jia robot megalkotója. Chen úr szerint, a technológia fejlettsége elérte azt a szintet, ahol megkerülhetetlen a lehetséges kockázatok feltérképezését célzó párbeszédek megkezdése.

A bizottság egyik fő vizsgálati iránya a személyes adatok védelmét veszi górcső alá, továbbá vizsgálják az önvezető egészségügyi járművek és az idősgondozás terén történő alkalmazásuk lehetőségiet és feltételezhető következményeit. A South China Morning Post szerzőjének meglátása szerint, az arcfelismerő megoldások üzemeltetése a földalatti vasutak hálózatán, gyalogátkelőhelyeken, üzletekben egyre növekvő aggodalmakat kelt a társadalomban. 2018 decemberében hasonló céllal hozta létre a HLEG-et (High-Level Expert Group) az Európai Unió.

Forrás: South China Morning Post

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában