SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. január 21. 8:03

Kína AI/MI etikai bizottságot hozott létre

A Mesterséges Intelligencia (AI/MI) fejlesztésének/alkalmazásának etikai megközelítésére, irányelvek meghatározására hivatott testületet hívott életre – az AI fejlesztésekben agresszív stratégiát magáénak valló - Kína.
A bizottság vezetője Chen Xiaoping professzor a Kínai Műszaki Egyetem Robotikai Laboratóriumának igazgatója, továbbá a mesterséges intelligenciával rendelkező Jia Jia robot megalkotója. Chen úr szerint, a technológia fejlettsége elérte azt a szintet, ahol megkerülhetetlen a lehetséges kockázatok feltérképezését célzó párbeszédek megkezdése.

A bizottság egyik fő vizsgálati iránya a személyes adatok védelmét veszi górcső alá, továbbá vizsgálják az önvezető egészségügyi járművek és az idősgondozás terén történő alkalmazásuk lehetőségiet és feltételezhető következményeit. A South China Morning Post szerzőjének meglátása szerint, az arcfelismerő megoldások üzemeltetése a földalatti vasutak hálózatán, gyalogátkelőhelyeken, üzletekben egyre növekvő aggodalmakat kelt a társadalomban. 2018 decemberében hasonló céllal hozta létre a HLEG-et (High-Level Expert Group) az Európai Unió.

Forrás: South China Morning Post

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.