SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. január 22. 17:11

Hagyományos mozgásérzékelés vs Vivotek

A VIVOTEK kifejlesztette a mozgásérzékelő technológia fejlett verzióját, amely fokozza a pontosságot és minimalizálja a téves riasztások előfordulását, ezáltal megakadályozza az erőforrások elpazarlását.
Hagyományos mozgásérzékelés

A mozgásérzékelést biztonsági kamerákban használják a mozgás észlelésére. Mozgás észlelésekor bizonyos műveletek indíthatók, például riasztás aktiválása vagy a felbontás növelése a részletesebb felvétel érdekében. A mozgás kimutatására szolgáló alapalgoritmus összehasonlítja az aktuális képet egy referenciaképpel, hogy meghatározza az eltérő pixelek számát, és pozitív eredményt ad vissza, ha ez a szám meghalad egy meghatározott küszöbértéket.

Míg a mozgásérzékelés hasznos lehet a megfigyelő kamerákban, annak hatékonyságát gyakran téves riasztások is veszélyeztethetik, ahol a videó elemzésére használt szoftveralgoritmus “becsapható” – például a jelzajjal – pedig nincs valódi mozgás a kamera előtt. Az ilyen hamis riasztások hibákat eredményeznek az operátorok számára fölösleges feladatok formájában, továbbá a feleslegesen nagy felbontásban rögzített videó további tárhelyet is fogyaszt stb.
A VIVOTEK fejlett mozgásérzékelése


A VIVOTEK kifejlesztette a mozgásérzékelő technológia fejlett verzióját, amely fokozza a pontosságot és minimalizálja a téves riasztások előfordulását, ezáltal megakadályozza az erőforrások elpazarlását. A technológia korábbi generációi egy szoftveralgoritmusra támaszkodtak, amely megvizsgálta a videó egymást követő képeinek különbségét annak meghatározása érdekében, hogy mozgás történt-e. Azonban az ilyen különbségek mentén megjelenő jelzaj hamis pozitív eredményhez vezethet. A VIVOTEK egy bonyolultabb algoritmust hozott létre, hogy a referenciaképet statikus háttérként alakítsa ki, ezáltal könnyen megkülönböztesse a mozgást az előtérben, miközben egymás után összehasonlítja a képkockákat, csökkentve annak lehetőségét, hogy a véletlenszerű zaj hamis mozgásérzékelést eredményez.

Zavarmentes telepítés

Az intuitív, egyszerűen kezelhető felület megkönnyíti a felhasználók számára, hogy a látómezőben olyan területeket állítsanak be, amelyek mozgásérzékelést alkalmaznak, valamint konfigurálják az érzékenységet. A VIVOTEK fejlett mozgásérzékelése minden VIVOTEK kamerán elérhető, így minden ügyfél részesülhet e technológia előnyeiből és a rendszer automatizáltan reagálhat a mozgásra a megfigyelt helyeken, miközben minimálisra csökkenti a hamis riasztásokat – ezzel kiküszöbölve a felesleges figyelem megosztást – és a magas tárolási kapacitást.További információ:

www.alphasonic.hu
Gyarmati Bálint (Biztonságtechnikai üzletágvezető)
+36 88 33 109
security@alphasonic.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.