SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. február 5. 12:44

Elérhető a TSC Group új IoT terméke, a Wifi/Bluetooth Controller

Röviden: egyszerűség, biztonság, szabadság

a TSC Group Kft több újdonságot ígért 2019-re és már február elején be is mutatja a Wifi/BT (Bluetooth) Controller termékét, amely a helyi és a távoli vezérlést egyaránt biztosítja a felhasználók számára.
Részletes adatlap IDE kattintva.

Egyszerűség
A Wifi/BT Controller 1 darab relés kimenettel rendelkezik, melyet Bluetooth vagy Internet kapcsolaton keresztül tudunk vezérelni. Az applikáció néhány lépésben vezet végig minket a beállításokon és a paraméterek megadását követően már használhatjuk is a modult. Az applikáció a tetszőlegesen kiválasztott ikont fogja elhelyezni a telefon képernyőjén, melyet a későbbiekben elég megnyomni és máris vezéreljük a Wifi/BT Controllert.

Biztonság
Az egyik legfőbb félelem, hogy véletlenül megnyomjuk az indító ikont. Ha szeretnénk, akkor adjunk meg biztonsági jelszót és csak a jelszó megadását követően fog a vezérlés megtörténni.
Ebben az esetben a jelszó hiányában nem tudjuk vezérelni a Wifi/Bluetooth Controllert. Ennél egy fokkal gyengébb védelem, amikor a megerősítő kérdést állítjuk be, így kétszer hagyjuk jóvá a vezérlést.
Amennyiben nem félünk az illetéktelen kezektől illetve a véletlen "megnyomástól", akkor választhatjuk az egyszeri megnyomásos, azonnali vezérlést is.

Netán "elmegy a net" vagy nem elég stabil ahhoz, hogy rá merjük bízni a vezérlést?
A Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően a Bluetooth hatótávolságon belül (20 méter) tudjuk vezérelni a modult az ikon megnyomásával.

A Wifi/BT Controller-hez a bekapcsolást követő 10 percben van lehetőségünk Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozni, utána már csak a párosított eszközök érik el. Természetesen később is van lehetőség új Bluetooth-os eszközzel párosítani a modult, de ehhez már meg kell nyomni a modulon található gombot, vagy engedélyezni kell a webes felületről.


Szabadság
Ugyanazzal a Wifi/BT Controller-rel tudja nyitni a kapuját 15-20 méterről Bluetoothon keresztül, mint bárhonnan a világból, ahol van internet elérhetősége. Ha telefonja csatlakozott az internethez (saját internet eléréssel vagy Wifi-n), akkor - a GSM modulhoz hasonlóan - bárhonnan tudja vezérelni a modult. Nincs szükség SIM kártyára, nem kell a feltöltéssel vagy a regisztrációval foglalkozni. Nem csak kaput, garázst vagy sorompót lehet vele vezérelni, hanem akár a világítást, szaunát, stb.
A vezérlési idő is szabadon beállítható 1mp - 240 mp között, illetve hamarosan elérhető lesz a bistabil vezérlés is.

Webes elérés

- a modulhoz tartozó kimenet vezérlési időt tudjuk megadni vagy módosítani,
- felhasználókat adhatunk hozzá illetve törölhetünk, vagy felfüggeszthetjük a vezérlés lehetőségét a megadott felhasználónál,
- lekérdezhetjük Wifi hálózat térerő naplóját, mely a wifi hálózat és a Wifi elérés stabilitását mutatja,
- az eseménynaplóból láthatjuk, hogy a modult melyik felhasználó mikor vezérelte,
- egy gombnyomással lekérdezhetünk a ciklusszámlálót mely számolja, hogy a kimenetet hányszor vezérelték,
- az üzemóra megmutatja, hogy mennyi ideje működik a modul,
- vezérlő linket hozhatunk létre, mellyel akár számítógépről is vezérelhetjük a modul kimenetét,
- a statisztikában láthatjuk, hányszor indult el vagy indult újra a modul, a Push üzenetek számát, a szerver kapcsolatot, stb.
- bekapcsolhatjuk a Bluetooth láthatóságot, hogy új telefonnal tudjunk Bluetooth kapcsolatot létrehozni,
- letilthatjuk a Wifi kapcsolódást

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában