SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Esemény

2019. február 5. 13:36

Elsőként a biztonságtechnikai rendezvények sorában

Megtörtént az LDSZ és az Óbudai Egyetem szakmai eseményének mérnök kamarai akkreditációja.
A Magyar Mérnöki Kamara Budapesti és Pest Megyei területi kamarájának Hírközlési és Informatikai Tagozata, valamint az Elektrotechnikai és Épületvillamossági Tagozata szakmai képzéssé akkreditálta (01/05/2019-020) az LDSZ Kft és az Óbudai Egyetem közös szakmai rendezvényét.

A már tradíciónak tekinthető időpontban - február elején, a megszokott helyen (Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar) megrendezésre kerülő LDSZ Biztonságtechnikai Szimpózium; valamint a vele párhuzamosan zajló Okos, Fenntartható és Biztonságos Városok Nemzetközi Tudományos Konferencia együttese olyan szakmai nívót vetített előre, mely a Mérnöki Kamara elismerését is kivívta. Mint azt a szakma és a Mérnöki Kamara hiteles ismerői kifejtették, egyértelműen ez az első alkalom, hogy egy kifejezetten vagyonvédelmi-biztonságtechnikai témájú képzés megkapja a Kamara akkreditációját. Mivel az idén, az előadások fontosságára tekintettel, a rendezvény közel egész napossá vált, a Mérnök Kamarai tagok számára kötelező 6 órás továbbképzés akár már 2019. február 8-án megvalósítható.
Az idei szimpózium fókuszában az okos városok biztonságát érintő kérdések állnak. Ennek keretében bemutatkoznak az LDSZ Kft kínálatában megjelenő, legkorszerűbb integrált megoldások, első sorban a gyártók hazai és külföldi fejlesztési vezetőinek tolmácsolásában.

Az Óbudai Egyetem, a Doktoranduszok Országos Szövetsége, a Biztonságos és Élhető Városokért Egyesület, az LDSZ Vagyonvédelmi Kft. és a T.E.L.L. Kft. szervezésében, a szimpóziummal egy időben, immár 4. alkalommal kerül megrendezésre az Okos, Fenntartható és Biztonságos Városok Nemzetközi Tudományos Konferencia, melynek fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a biztonságtechnika területén egy újabb forradalom küszöbén állunk. A technológia fejlesztések felpörgő üteme, azok követése komoly kihívások elé állítják a biztonságtechnikai szakma egészét. Ami 2018-ban még csak vízió volt (és az LDSZ Szimpóziumon már szó volt róla), 2019-re valósággá vált. A megvalósult fejlesztéseken túl a jövő víziói is megismerhetővé válnak február 8-án. Egyetemi kutatók és nemzetközi cégek vezetői ismertetik elméleti kutatásaik eredményeit, a fejlődés lehetséges irányait, valamint a már most is elérhető újdonságokat.

Akár a biztonságtechnikát, akár az Okos Városok témakörét vesszük górcső alá, a technológia mellett, 2018. május 25-e óta a jog még kiemeltebb szerepet játszik. Már a tervezés időszakában is kiemelt szerepe van a lassan 1 éve hatályba lépő GDPR-nak. A jogászok mellett a tervezőmérnökök számára is többlet feladatot jelent, hogy a megvalósítani kívánt rendszer harmonizáljon az adatvédelmi előírásokkal. Az idei szimpóziumon az egyik leghitelesebb forrásból (Dr. Kulcsár Zoltán) kaphatnak segítséget a rendezvény résztvevői.
2019. február 8-a minden, a jövő iránt fogékony szakember számára emlékezetes dátum maradhat!

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.