SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. május 7. 7:08

FAAC B614 elektromechanikus sorompó

Forgalmazó: MASCO Kft
Gyártó: FAAC S.p.a
A méltón közkedvelt FAAC S.p.a. kínálatában megjelent a B614 típusú, 24 voltos, elektromechanikus sorompó. Kialakítása lehetővé teszi a jobb, ill. bal oldali szerelést.

Az integrált enkóder pontos mozgásvezérlést biztosít, megakadályozva ezzel azt, hogy a sorompókar mozgás közben sérülést okozzon. Rúgós kiegyenlítő rendszer biztosítja a kar egyenletes mozgatását. A minimum 2 m és maximum 5 m hosszúságú, négyszög vagy kör keresztmetszetű sorompókarok ütközésgátló gumiprofillal szereltek. A kör keresztmetszetű karra opcionális LED világítás szerelhető, mely rossz látási viszonyok esetén is segíti a kar észlelhetőségét.

A sorompó vezérlése közvetlenül a fedél alatt helyezkedik el, megkönnyítve a hozzáférést a telepítő számára. A programozást több, előre kiválasztható, az igényeknek megfelelő működési logika segíti. Külön állítható a nyitó és záró irány sebessége, illetve ereje. Az elektronika képes forgalom irányító lámpát is vezérelni. Széles utak esetén hasznos lehet a MASTER és SLAVE funkció két egymással szemben elhelyezett sorompónál, így egy impulzussal mindkettő működtethető.

Amennyiben XBAT akkumulátort is integrálunk a rendszerbe, úgy kiválasztható, hogy áramszünet esetén mit tegyen a sorompó. A vezérlés kijelzőjén folyamatos információt kapunk a sorompókar mozgási, vagy nyugalmi helyzetéről. A kimenetek funkciója programozható, ez megkönnyítheti más eszközök működtetését, ellenőrzését.

Az elektronikához csatlakoztatható relé kimenetes infrasorompó, induktív hurok, vagy a BUS 2Easy rendszerhez megfelelő 2 vezetékes érzékelő. A sorompókarra szakáll is szerelhető. Fix támasztó villa, vagy mozgó kartámasztó használható hosszabb kar esetén.

Összefoglalva, a sorompó tökéletesen megfelel társasházi és közepes terhelési igényeknek. A gyártás során felhasznált kiváló minőségű anyagok garantálják a sorompó megbízható, tartós működését.

 • Tápfeszültség: 230 Vac
 • Motor: 24 Vdc / 165 W
 • Maximális nyomaték: 300 Nm
 • Nyitási idő: 3 méteres kar esetén 3 másodperc
 • Szerelhető kar méretek:
      - Négyszögletes kar: 1 350 – 4 850 mm
      - Kör keresztmetszetű kar: 1 400 – 5 200 mm
 • Működési hőmérséklet: - 20 °C és 55 °C


 • Információkérés:
  Petró László
  masco@masco.hu
  További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában