SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. május 14. 8:21

Arcfelismerő kamerák erősítik a Copa America biztonságát

A 46. Copa America labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek otthont adó hat brazil stadion mindegyikébe arcfelismerő technológiát telepítettnek a szervezők, hogy kiszűrhessék a belépni szándékozók közül a brazil és külföldi rendőrségek által keresett személyeket.
A rendezvény biztonsági vezetőjének (Hilario Medeiros) elmondása szerint, a világ számos rendvédelmi szervével, valamint az Interpollal léptek kapcsolatba, hogy az általuk kezelt bűnelkövetői arcképeket tartalmazó adatbázisaikat feltölthessék a stadionok arcfelismerőrendszerébe.

A szervezők állítása szerint nem csak a bűnözőket szeretnék kiszűrni, hanem azon személyeket is, akiket már nyilvántartanak, mint potenciális „futball-huligánt”. Ezt megelőzően tesztrendszereket telepítettek Salvador és Rio de Janeiro városokba, ahol több sikeres azonosítást, gyilkosságok és autólopások feltételezett elkövetőinek letartóztatását írták az új megoldás javára.

Forrás: mexicanist.com

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában