SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. május 14. 8:26

Sanghaj, Alibaba és a biometrikus arcazonítás

Sanghaj az Alibaba Group Holding City Brain térfigyelőrendszer megoldását telepítette Kikötőváros nevű, 152 km2 -es, 100 000-es lakosságú külvárosának közterületeire, melynek részét képezi 1100db arcfelismerő funkcióval rendelkező kamera és drón.
A drónok a város közel felét fedik le, melyekhez hozzáadódnak a fix kamerák a és a műholdról érkező képek – naponta mintegy 20 millió fájl. A rendszerbe kötött érzékelők folyamatosan gyűjtik a busz, földalatti és UnionPay hitelkártyák használatának adatait. Mindezeken túl, a rendszer jelzi, ha pl. nagyobb tömeg gyűlik össze, vagy a megfigyelt személyek szemetelnének. Hasonló, City Brain rendszert üzemeltek be nem régiben Hangcsou városában, ahol a közlekedést és parkolást felügyelik vele 3000 152 km2 -en, 1700 kamera segítségével.

Forrás: Nikkei Asian Review

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Logisztikai ügyfélszolgálati munkatárs - Young B.T.S.

A Young B.T.S. Kft., a hazai IT-telco és biztonságtechnikai piac nagy múltú disztribútora fiatalos logisztikai csoportjába hasonló mentalitású ügyfélszolgálati munkatársat keres. Az általános jófejségen, kedvességen és határtalan életkedven kívül nem árt, ha rendkívül alapos és precíz munkát végezel, a problémákat szereted magad megoldani és nem áttolni mások asztalára, távol áll tőled a panaszkultúra, üzleti folyamatokban és rendszerben gondolkozol, végtelen türelmes és kedves tudsz lenni a legkülönfélébb lelkiállapotú ügyfelekkel és a kollégákkal.