SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. május 20. 6:10

A Pentagon még hatékonyabb MI alapú nyomkövető alkalmazások megvalósítására törekszik

Az amerikai (USA) hírszerző közösség fel szeretné turbózni AI alapú nyomkövető megoldásainak algoritmusait úgy, hogy akár egy teljes nagyvárosra kiterjedően követhető legyen a felhasználók által megjelölt személyek.
Ami ehhez – még számukra is – nehezen elérhető, a megfelelő méretű, legális forrásból származó, az AI oktatására felhasználható adat. Az IARPA (Intelligence Advanced Research Projects Activity) most „adat-kreátor” teameket toboroz, hogy az ún. Computer Vision (Gépi Látás) algoritmusok okításához szükséges mennyiségű adathalmazt előállítsák. A jelenleg fejlesztendő megoldás egy igen korai verziója segített hírhedt bostoni maratonon elkövetett merénylőinek felderítésében. A „tanító” program reménybeli résztvevőinek mintegy 960 órányi, különböző környezeti körülmények (időjárás, napszak, városi/félvárosi környezet, stb.) között rögzített, számos „forgatókönyv szerinti” eseményt feldolgozó, legalább 200 különbözően mozgó/viselkedő objektumot tartalmazó videóanyaggal kell előállniuk.

Forrás: NextGov

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában