SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. május 20. 6:12

Arcfelismerés akár 45 km-es távolságról

A Shanghji Műszaki Egyetem egy kutatócsoportja olyan technológiát fejlesztett ki, melynek segítségével akár 45 km távolságról is lehetségessé válhat elemzésre alkalmas képanyag előállítása még akkor is, ha a rálátást pl. sűrű szmog nehezíti.
A Zheng-Ping Li vezette kutatócsoport ún. egy-fotonos érzékelőket és egyedi fejlesztésű képalkotó algoritmust használt az ún LIDAR technológián alapuló megoldásuk kifejlesztéséhez. A team 1550-nanométeres, 100 kHz-es, 120 milliwatt teljesítményű infravörös lézert használt annak érdekében, hogy a rendszer az emberi szemre ártalmatlan maradjon és kiszűrje napból érkező fotonokat. 2- és 3D-s képek egyaránt előállítható az eszköz segítségével; továbbá az algoritmusnak viszonylag kevés adatra van szükséges egy értékelhető kép előállításához. A tervek szerint, a készülék végleges mérete kb. cipősdoboznyi lesz és a végleges hatótávolsága meghaladja majd a 100 km-t.

Forrás: Technology Review

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában