SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. június 4. 8:10

További kínai cégek bojkottját tervezheti az USA kormányzata

A New York Times információja szerint a Megvii, a Hikvsision és más -a biometrikus azonosítás terültén (is) tevékenykedő - kínai gyártók is felkerülhetnek az amerikai alkatrészek értékesítését tiltó lisztára.
A Huaweihez hasonlóan ezen cégekkel történő kereskedelmet megtiltaná a Trump adminisztráció az USA székhellyel rendelkező vállalkozások számára. Egyes források a Dahua, a hangazonosítás területén tevékenykedő Iflytek és Meiya Pico is elszenvedője lehet a két gazdasági hatalom kereskedelmi háborújának. Megvii menedzsmentje egy válasznyilatkozatban határozottan tagadta, hogy cégük bármilyen tiltólistán szerepelne, avagy felkerülés előtt állna. Továbbá kifejtették, hogy megoldásaik nem alkalmasak etnikai csoportok azonosítására. Ez utóbbit az USA rendszeresen napirenden tartja az „ujgur kérdés” kapcsán

Forrás: New York Times

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában