SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. június 11. 7:56

Hangelemzésből arckép – biometria 2.0

Az MIT (Massachusetts Institute of Technology) kutatói olyan idegi hálózat alapú fejlesztésüket mutatták be, melynek segítségével, egy rövid hangfelvétel alapján, közelítőpontossággal képesek megalkotni a hangmintát adó személy arcképét.
A kutatók leírása szerint, a “Speech2Face: A Hang Mögött Lévő Arc Megismerése” projekt keretei túl mutatnak a kor és biológiai nem azonosításán, kiterjedve a „nem elhanyagolható” korrelációkra az arcstruktúra (pl.: orr) és a hang között. Meglátásuk szerint, eddigi eredményeik „elfogadhatóan” bizonyítják elgondolásukat, mely szerint létezik összefüggés az egyes biometria források (jelen esetben a hang és az arc) és azok jellemzői között, lehetővé téve a (megközelítő jellegű) azonosítást. Bár maguk a kutatók is elismerik a projekt által felvetődő etikai (és adatvédelmi) problémákat, meglátásuk szerint, ezek nem kezelhetetlenek, hiszen a megoldás (jelen fázisában) mindössze egy sablonos arcképet jelenít meg, így pl.: egy telefonhívás esetében nem a másik fél arca, hanem „csak egy Avatár” jelenik meg.

Forrás: fastcompany.net

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában