SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. június 17. 18:57

„Szellemes” maszkolással a GDPR teljesítéséért

Az AXIS Live Privacy Shield funkciója összehasonlítja az adott kamera élő képanyagát egy sorozat, kifejezetten a hátteret megjelenítő képpel.
Utóbbiakat felhasználva, dinamikus, áttetsző maszkkal takarja ki a képen megjelenő személyek alakját. Más szavakkal megfogalmazva, az emberek – és egyéb mozgó objektumok – áttetsző („szellem”) alakzatként jelennek meg a háttér előtt. Maga a maszkolási folyamat szempillantás alatt aktivizálódik, hatékonyan megelőzve a személyes adatok gyűjtését/rögzítését.

Alapértelmezett beállításként, a dinamikus maszkolás az adott kamera teljes látómezőjén aktív, de a felhasználó a képterület egyes szegmensein (pl. futószalag) deaktiválhatja. Mindezeken túl, elkülönített jelfolyam állítható be, melyen nem aktív a kitakarás, így a jogosultsággal rendelkező felhasználók a teljesértékű képanyagot vizsgálhatja át egy nem kívánt eseményt követően. Az AXIS Live Privacy Shield – első körben – mindössze Európa néhány országban érhető el.

Forrás: Axis Communications

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Technical Support / dormakaba

Egyike vagyunk a három legnagyobb biztonságtechnikai vállalatnak a világpiacon. Közel 16000 alkalmazottal, több mint 130 országban vagyunk jelen. Aki velünk kezd dolgozni, azonnal érzi ezt: kíváncsiak vagyunk az emberekre és mindig a legjobbat várjuk tőlük. Az új munkatársakhoz őszintén közeledünk és bizalommal üdvözöljük őket – ez kultúránk része, amely évek óta sikeressé tesz minket. A bizalom mélyen összeköt minket a dormakaba-nál. És ez teszi tökéletessé a karrierépítést nálunk. A lehetőség: Technical Support