SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | IT biztonság

2019. június 16. 9:02

Beszédjükben korlátozottak hangmintáit gyűjti a Google a még hatékonyabb beszédfelismerés érdekében

A Google – együttműködve az ALS Therapy Development Institute és az ALS Residence Initiative (ALSRI) szervezetekkel (USA) -neuro-degeneratív betegségekben szenvedők hangmintáit gyűjti az Euphonia Projekt keretében.
A projekt beharangozását a cég legutóbbi I/O konferenciáján ejtették meg. Az Euphonia célja, hogy olyan személyek beszédének feldolgozása is megvalósítható legyen a Google beszédfelismerő megoldásai számára, akik fizikai sérülés vagy betegségek (pl. ALS, sclerosis multiplex stb.) következtében hangképzési nehézségekkel küzdenek. A cég illetékese szerint, ma még nyitott kérdés, hogy egy mesterséges intelligencia (MI) feltanítható-e az említett problémákkal küzdő emberek beszédének elemzésére. Jelenlegi meglátásuk szerint a leghatékonyabb megoldás, ha az egyes szermélyekre hangolják az adott MI működését. Ennek ellenére, remélve a hatékonyság növelését és/vagy a tanulási folyamat rövidülését, jelentős méretű adatbázist kívánnak felépíteni (pl.) ALS-ben szereplők beszédmintáiból. Az Euphonia Projekt keretében, az előbbieken túl, a gesztikuláció, hanghordozás és a mimika hatékony felismerésére/fordítására is fel kívánják készíteni az alkalmazott MI-t.

Forrás: Forbes

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában