SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. június 17. 9:04

DNS-ből arckép – biometria 2.0

Egy belga-amerikai (USA) kutatócsoport olyan algoritmust fejlesztett ki, mely képes (lehet) egy adott DNS minta alapján a legvalószínűbb arckép kiválasztására.
A Leuveni Katolikus Egyetem (KU Leuven) mérnökei által vezetett team által közölt eredmények szerint (jelenleg) hatékonyabb egy adott arc alapján a DNS-t kiválasztani, mint fordítva. Mindazonáltal, a hosszútávú cél a DNS-Arc irány minél hatékonyabb párosítása. A kutatók vezetője szerint, mivel az arc sajátosságait nem csak a genetika szabályozza, hanem egyéb tényezők (életmód, étrend stb.) is, a 100%-ot megközelítő hatékonyság (talán) soha nem lesz elérhető ezzel a módszerrel. Az algoritmus jelen fejlettségi szintjén arra képes, hogy pl. a „fehér, európai, férfiakat” leszűrje egy képadatbázisból.

Forrás: Nature Communications

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában

Technical Support / dormakaba

Egyike vagyunk a három legnagyobb biztonságtechnikai vállalatnak a világpiacon. Közel 16000 alkalmazottal, több mint 130 országban vagyunk jelen. Aki velünk kezd dolgozni, azonnal érzi ezt: kíváncsiak vagyunk az emberekre és mindig a legjobbat várjuk tőlük. Az új munkatársakhoz őszintén közeledünk és bizalommal üdvözöljük őket – ez kultúránk része, amely évek óta sikeressé tesz minket. A bizalom mélyen összeköt minket a dormakaba-nál. És ez teszi tökéletessé a karrierépítést nálunk. A lehetőség: Technical Support