SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Külföld

2019. augusztus 26. 8:34

Okos üveg, saját analóg számítási kapacitással

Wisconsini Egyetem kutatói olyan “okos üveg” koncepcióval álltak elő, mely energiaforrás, érzékelő, valamint és processzorok nélkül képes felismerni képeket; és – a kutatók reményei szerint – az arcfelismerés területén is hasznosítható lesz.
A kutató team (kiegészülve az MIT egyik munkatársával) a Photonics Research folyóiratban publikálta eddigi meglátásait „Nanofotonkius média mesterséges neurális következtetéshez” cím alatt. A kutatás vezetője (Zongfu Yu professzor) elmondása szerint, a csapat sikerült egyetlen vékony üvegben ötvözniük egy kamera + optika + mélyidegi-hálózat kombó alapvető képességeit. Yu úr nyilatkozatában kiemelte, eljárásuk alapját a fényterjedés hullámdinamikája biztosítja, mely lehetővé teszi az analóg mesterséges idegi hálózatok létrehozását. Az eddig elért eredmények között említendő, hogy az új technológia már képes felismerni, ha egy 3-as szám 8-ra változik egy képernyőn.

Forrás: University News

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában