SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. szeptember 11. 9:53

Mobotix IoT kamera rendszerek a Konica Minoltától

Miután a Konica Minolta 2016-ban többségi tulajdont szerzett a Mobotix kamera gyártó cégben, egy olyan stratégiai megállapodás jött létre, mely nem csupán lehetővé teszi a Mobotix kamerák szélesebb körű elterjedését, de közös fejlesztéseknek is teret ad.

A Mobotix név a kétezres évek eleje óta garancia a kiváló minőségre és páratlan megbízhatóságra az IP alapú biztonsági kamerák területén. A német gyártó elsőként prezentálta a decentralizált megközelítést a kamerarendszerek területén, ezzel minél inkább kihasználva az IP technológia adta előnyöket. A cél már a kezdetek óta a képalkotás mellett egy olyan szenzorcsomag összeállítása, mely önállóan képes elemezni a kamera által lefedett területen zajló eseményeket, mindenkori körülményeket és ezekre képes azonnali reakcióval szolgálni. A széles körű integrációs lehetőségek miatt a kamerák képesek más IT vagy biztonsági technikai rendszerekkel kommunikálni. Az eszközök robosztus kialakítása nem csupán az összeszerelés minőségére hat ki, de a rendkívül fejlett kiberbiztonsági jellemzői révén a Mobotix rendszerek tökéletesen támadhatatlanok és folyamatos penetrációs teszteknek vannak kitéve a legmagasabb német kritériumok szerint.

A Konica Minolta útja a digitális transzformációban egy új lépcsőfokra lépett, amikor elkezdte a közös munkát a Mobotix-szel. A két cég közös célja, hogy láthatóvá tegyék a láthatatlant: minél több adat begyűjtésével felderítve a különféle folyamatokat, megpróbálni kielemezni, majd hatékonyabbá tenni azokat. Különösen fontos és értékes információval szolgálhatnak a gyártás, logisztika, szállítmányozás, iroda és az áruházi értékesítés területén, miközben továbbra is kiválóan ellátják a fejlett biztonságtechnikai funkciókat. Akár hőkamerával preventív riasztást küldve még a tűzesetek kialakulása előtt, akár mozgásanalízist végezve az elhaladókon, vagy számlálva a képen elhaladó gépjárműveket, a Mobotix eszközei nap, mint nap bizonyítják, hogy többek, mint csupán biztonsági kamerák.

A SecuriForum kiállítás alatt megismerkedhet a Konica Minolta és a Mobotix jövőbe mutató rendszereivel és betekintést kaphat a 2019 év végén debütáló AI alapú kameracsaládba, mely a piac egyik legerősebb hardverrel ellátott eszköze lesz! A kiállítás alatt a Konica Minolta Magyarország szakértői és a Mobotix gyártói képviselete várja majd!

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában