SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2019. október 7. 10:05

Mesterséges intelligencia az iskolák védelmére II.

Arcfelismerés az iskola bejáratánál

Az arcfelismerés használható iskolák bejáratánál a diákok és iskolai dolgozók biztonságának növelésére (pl. a kamera beazonosíthatja az illetéktelen személyeket, akik be akarnak jutni az iskola területére). Feltölthető a kamerára egy feketelista, ami alapján az eszköz riaszt, ha az egyén belép a területre.
Az arcok beazonosítása során kulcsfontosságú a kép élessége. A WDR-rel fölszerelt kamerák kristálytiszta képeket készítenek akkor is, ha a közeledő személy mögött erősebb a háttérfény, mint a körülötte lévő beltéri fény (derűs időben). De az arcfelismerő rendszereket az iskola épületében is jól lehet használni. A kampuszépület és a könyvtár bejáratához telepített arcfelismerő kamera biztosítja, hogy csak beiratkozott diákok és dolgozók léphessenek be az adott épületekbe.

Az arcfelismerő kamerák a büfé és a könyvtár látogatottságát is tudják naplózni, valamint napi vagy havi bontásban riportolni, így felmérhető, mikor vannak „csúcsidőszakok”, és a munkafolyamatokat is optimálisabban lehet megtervezni.

Egységes megoldás, sokrétű felhasználás
A kamerákat általában egy központi irányítóteremből vezérlik, illetve a rögzített videoanyagokat is itt kezelik és tárolják. A terem lehet az iskola területén vagy egy központban, ahonnan a tankerület összes épületét felügyelik. A rendszer kezelhető asztali gépről, laptopról, vagy akár mobilalkalmazásról is, ami nagyban megkönnyíti az operátorok munkáját. A kampusz körzeti megbízottja vagy az ott járőröző rendőr az okostelefonján keresztül is követheti a kamerák felvételeit.

A biztonsági személyzetnek sokszor nincs ideje folyamatosan a képernyőket figyelni, vagy ha mégis, akkor is nehéz éberen követni a kijelzett eseményeket. A fárasztó és sok hibával járó manuális felügyelet helyett ma már olyan intelligens rendszerek működnek, amik csak akkor riasztanak, ha releváns esemény történik.

Új védelmi vonal a biztonságosabb tanulási környezetért
A maximális biztonság érdekében nagy teljesítményű kamerákat használnak az események rögzítésére, beágyazott NVR-t a rögzítésre és tárolásra, valamint központi felügyeleti menedzsmentszoftvert a rendszer egységesítésére. A mesterséges intelligencia és a Deep Learning algoritmusok automatizálják a felügyeleti folyamatokat és valós időben adnak releváns információkat – a videoanyagon kívül is. A technológiák kültéri telepítése az egész kampusz biztonságát növeli, és kizárja a veszélyeket az iskola területéről.

RIEL Support
A fent bemutatott eszközzel kapcsolatban felmerülő műszaki kérdéseiddel keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat.
Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között,
a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.

www.riel.hu

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában