SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2020. február 17. 11:42

98%-kal alacsonyabb téves riasztás – megérkeztek az újgenerációs AcuSense termékek

A Hikvision piacra dobta AcuSense termékcsaládja legújabb, 2 MP, 4 MP vagy 4K képalkotásra képes, 20 / 25 / 30 méteres osztályozási hatótávolságú, még hatékonyabb mélytanulás funkcióval felvértezett tagjait.
A továbbfejlesztett „mélytanulás” algoritmus az élő video-folyamot elemzi és címkézi aszerint, hogy „ember” / „jármű” / „egyéb esemény” figyelhető meg rajta. A gyártó elmondása szerint, az „ember” és „jármű” címkék riasztást generálnak, míg az „egyéb események” (eső, lombozat mozgása stb.) okozta riasztások számár drasztikusan – akár 98%-kal is – csökkenti az új algoritmus. Gyakorlati oldalról nézve, a mozgásérzékelés funkció aktiválása esetén, az algoritmus a mozgás érzékelését követően „ellenőrzi”, hogy jármű és/vagy ember található-e a képen és csak akkor aktiválja a riasztást, ha a válasz „igen”. A kamerákba integrált fehérfényű LED-ek, valamint a mikrofon / hangszóró párosnak köszönhetően a behatoló elrettentő fény és hanghatások aktiválhatók, illetve a biztonsági személyzet kommunikálhat a feltételezett behatolóval.

Forrás: Hikvision

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Hozzászólások

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

Cikkek hasonló témában