SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Tűzvédelem

2018. augusztus 15. 8:22

A Modern Alarm Kft. bemutatja: „Tüzet észlelni, még annak meggyulladása előtt!"

Látható tartományú- és hőkamera, egyetlen kameraházban
A Hikvision a világ vezető, innovatív videomegfigyelő termékeinek és megoldásainak gyártója, új duál-spektrumú kamerája képes még a lángok és a füst megjelenése előtt észlelni a készülődő tüzet, és riasztást adni
Az eszköz egyszerre tartalmaz egy „hagyományos", a látható fényt leképező kamerát, valamint egy az infravörös tartományban érzékeny hőkamerát. A kerületvédelemre kifejlesztett DS-2TD2615-7/10 modell fejlett tűzérzékelési technológiát is tartalmaz. Rövidebb távok esetén rendkívül költséghatékonyan használható a védelem részeként, rongálások felderítésére, megakadályozására és értékek védelmére.
A kamera mélytanulás-alapú (deep learning based) algoritmusokra támaszkodik a nagy pontosságú, beépített szolgáltatásaiban, mint amilyenek például a viselkedésanalízis, a vonalátlépés és területre történő be- vagy kilépés érzékelése.


Hatékony hőérzékelés
A legjobb hőképminőség elérése érdekében a kamera számos képfeldolgozó és képjavító technológiát alkalmaz. A hőkamera NETD értéke (Noise Equivalent Temperature Difference, Hőmérséklet-különbségi zajegyenérték) kisebb, mint 50 mK (millikelvin), ami azt fejezi ki, hogy mennyire hatékonyan képes apró hőkülönbségeket megkülönböztetni az eszköz. Minél kisebb ez az érték, annál pontosabb a leképezés, ezáltal jobb a megjelenő kép minősége is.
A kamera nagyon megbízható hőmérsékleteltérés-riasztás funkcióval is rendelkezik. Ha egyes pixelek hőmérséklete meghaladja az előre beállított küszöböt, akkor automatikusan riasztást ad.


Jóval részletesebb és több képi információ
A kamera két különböző spektrumban készíti a képeket, amelyeket egy képen jelenít meg. E képfúzió, „kép, a képben" előnézetet biztosít a felhasználónak. Bizonyítékok rögzítése esetén is hasznos lehet a nagyobb képrészletességű, látható fénytartományú és a hőkép együttes megjelenése. A fúziós kép csökkenti a sávszélesség-igényt, és nincs szükség a látható fényű és a hőkép közötti váltásokra sem az elemzés, megfigyelés során, hiszen mindkettő egyszerre látható.


Felhasználási területek
A kamera rendkívül jól használható kerületvédelemre és a tűzmegelőzési célokra egyaránt, különösen az olyan kritikus infrastruktúrák esetén, mint amilyenek a repülőterek, a vasúti hálózatok, terményraktárak, veszélyes anyag lerakatok, vegyi üzemek, börtönök vagy éppen az erőművek. A kamerát teljes mértékben a telepítők igényeinek figyelembe vételével tervezték meg. Kis méretű, kiforrott kivitele kényelmesen telepíthetővé teszi falra, mennyezetre vagy akár álló helyzetben való elhelyezésre is.


–„A cső kivitelű, duál-spektrumú hőkameránk segítségével nem csak azt láthatjuk, hogy mi történik a határvonalon, de előriasztási felvételt is rögzíthetünk a tűz meggyulladását megelőző időszakról, megóvva az embereket a veszélyektől és megvédve értékeiket" – mondta Franck Carette az Hikvision európai hőkamera termékmenedzsere.


Fontosabb jellemzők:


Hőkamera-rész:
 • Magas érzékenységű, 160 × 120 képpont felbontású mikrobolométer
 • Kimeneti felbontás: 320 × 240 képpont
 • Kontrasztállítás
 • Hőkép megjelenítés színeinek beállítása
 • Legfeljebb 10 tűz helyének jelzése élőképes nézetben
 • Látható fénytartományú kamerarész:
 • 1920 x 1080 felbontású, 1/2,8” CMOS érzékelő
 • Képtükrözés
 • Digitális zoom 2×, 4×, 8×
 • Lokális videokimenet
 • Hatékonyan alkalmazkodik a környezeti viszonyokhoz, a kamera képes érzékelni a rossz időjárási körülményeket és automatikusan      képes kompenzálni azokat
 • További részletekért kérjük, keresse kollégánkat:


  Waldmann Tamás
  Műszaki tanácsadó,
  a Modern Alarm Kft. Hikvision szakreferense
  +36 30 791-3336
  waldmann.tamas@modernalarm.hu

  Hírlevél

  Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

  Hozzászólások

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a SecuriFocus Kft. nem vállal felelősséget, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőségünkhöz.
  Ehhez a hírhez még nem érkezett hozzászólás.

  Hozzászóláshoz jelentkezzen be vagy regisztráljon!

  Cikkek hasonló témában